Hétfő: gyöngyfűzéstől a Csindrattáig

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tegnap két fesztivál zárta kapuit, így nem csoda, hogy hétkezdésre alig maradt ajánlanivalónk, mégis a kínálat határozottan erősebb a megszokott hétfői felhozatalnál.

Továbbra is várja az otthon ragadt, unatkozó gyerkőcöket a Somogyi-könyvtár fiókhálózatának ingyenes vakációs programsorozata. Ma a gyöngyfűzés, míg holnap az üvegfestés rejtelmeivel ismerkedhetnek az arra vállalkozók tíz órától a Rókusi fiókkönyvtárban (Szeged, Vértói út 5.) Dobos Eszter és Palástiné Annabring Szilvia könyvtárosok felügyeletével. Jelentkezni a helyszínen vagy a 635-398-as telefonszámon lehet.
Délután három órától nyitva áll a lehetőség a sör barátai előtt, a HBH étterem szervezésében őket várja a Dreher Sörünnep. Itt nem csak a hideg folyékony kenyeret lehet rendelni, de az korgó gyomor sem marad üresen. A mini sörfesztivált igényessége okán említjük.
Délután öt órától a Közéleti Kávéház szervezésében a SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületének tárgyalójában (Szeged, Rákóczi tér 1., fsz.) arra keresik a választ, hogy “A szegedi fűszerpaprika volt, van, de lesz-e?“. A videóprojektoros vetítés vendége Somogyi György, a Fűszerpaprika Kutató-Fejlesztő Kht. képviseletében, beszélgetőtársa Táborosiné Ábrahám Zsuzsanna kutató.
Délután hat órától a Roosevelt téri halászcsárda kertjében francia nyelvű, zenés kreol est kezdődik.
Este fél kilenckor a “Muzsikáló Udvar” koncertjeinek keretében kezdődik a szegedi városháza udvarában a Csindratta: a Fabula Rasa zenekar és Ferenczi György világzenei koncertje. (Rossz idő esetén a Kisszínházban.)

Előző sztori

Egy hónap múlva: Drupalcon 2008 Szeged

Következő sztori

Maszkaland-gyerektoll: Vége a dalnak…