Csütörtök – boszik, beszélgetések, főpróba

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Délelőtt már lezajlottak a X. Közművelődési Nyári Egyetem mai előadásai, a Megasztár szegedi válogatója, illetve a mozgáskorlátozottak számára a Széchenyi téren megtartott szórakoztató műsorok. Délutánra két kávéházi beszélgetés, estére a szabadtéri főpróba és a boszik maradtak, valamint egy bolgár est.

Délután négy órától mutatják be Péter László “Árvízi emlékek Szegeden” című könyvét a Közéleti Kávéház szervezésében (SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épület, Rákóczi tér 1., fsz. tárgyaló). A könyvet bemutatja: Vágás István, a műszaki tudomány doktora, címzetes egyetemi tanár.
Délután hat órától, ugyancsak a Közéleti Kávéház szervezésében “Lendva-Hosszúfalu-Chichago” címmel szerznek beszélgetést. Résztvevői: Gönc László (Hosszúfalu), A Magyar Menekültek zászlójának megteremtője, Magyar Kálmán archeológus, történész, főtanácsos, v. Szilágyi Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja.
Este héttől bolgár esten vehetnek részt a Port Royal Étterem és Casablanca Kávézóban (Szeged, Vaszy tér) az itt rendszeres nemzeti estek keretében.
Ma is a boszorkányok körül fog forogni a világ a II. Szegedi Boszorkányfesztiválon. A Dugonics és Árpád téren számos boszis program várja a publikumot. Teljes program!

Nem maradunk adósak a szegedi X. Közművelődési Nyári Egyetem holnapi zárónapjának délelőtti programjával, mely az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székházában zajlik (Szeged, Dóm tér).
9.00: (Szub)kultúrák vonzásábanBauer Béla szociológus, főiskolai docens (Eötvös Loránd Tudományegyetem PPK Andragógia Tanszék)
10.30: A multikulturális nevelés Torgyik Judit főiskolai tanár (Kodolányi János Főiskola, Neveléstudományi Tanszék)
11.15: Zárszó

Előző sztori

Szabad a strand – és a gazda?

Következő sztori

El akarják lehetetleníteni a SZVSE-t?