Búrány Zoltán kimaradt az U-19-es Eb-keretből

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szombat délelőtti átmozgató edzést követően Sisa Tibor szövetségi kapitány kihirdette a csehországi U-19-es labdarúgó-Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott végleges keretét. Ebben sajnos nem szerepel a szegedi Búrány Zoltán neve.

A tehetséges középpályás nyáron igazolt az NB I-es Diósgyőrbe, követve egykori mesterét, Vágó Attilát, valamint több szegedi társát. Búrány Zoltán ifjú kora ellenére csapatkapitányi tisztet is betöltött az elmúlt szezonokban a Tisza Volán SC megyei I. osztályú, majd NB III-as csapatában. Játékintelligenciájával kiemelkedett társai közül. Többször is hívták első osztályú gárdák, legkitartóbban és lerőteljesebben az MTK, de ő egészen mostanáig nem engedett a csábításnak.
Sisa Tibor szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapjának a következőképpen nyilatkozott a kerethirdetésről: „Apró különbségek döntöttek abban, hogy végül kik jönnek velünk, és kik maradnak itthon. Mindenkinek köszönöm a munkát, aki részt vett a közvetlen felkészülésben, és ezáltal segített azoknak, akik végül képviselik hazánkat az Eb-n.”
A zentai születésű, de egészen kicsi kora óta Szegeden élő és futballozó, Buchholcz Gábor-nevelés Búrány Zoltán tehát sajnos nem tudta bevekeredni magát az utazók közé, mint ahogy – habár volt rá esélye – a két évvel ezelőtti luxemburgi U-17-es Eb-ről is lemaradt.
Magyarország hétfőn kezdi meg szereplését a csehországi U-19-es Európa-bajnokságon, amelyen Bulgáriával, Spanyolországgal és Németországgal került egy csoportba.

Előző sztori

Klímaváltozás – környezettudatos nevelés a megoldás

Következő sztori

Művészeti akadémia és mesterkurzus Szegeden