Becsey Zsoltot küldenék Brüsszelbe a kisgazdák

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

Becsey Zsolt néppárti európai parlamenti képviselőt (képünkön) javasolja a 2009-es választásokon a Fidesz EP-listájára a Kisgazda Polgári Szövetség (KPSZ) – jelentette be Turi-Kovács Béla, a szövetség elnöke szombaton Csongrádon, a dél-alföldi régió kisgazda vezetőinek tanácskozása előtt rendezett sajtótájékoztatóján.

Az elnök hozzátette: Becsey Zsolt nézetei a mezőgazdaság jövőjét, a hazai birtok- és termelési szerkezetet illetően megegyeznek a kisgazda állásponttal.
Turi-Kovács Béla hangsúlyozta, a KPSZ jelenleg három választásra készül. Ezek közül az első a népszavazás, melyen az emberek határozottan kimondhatják, hogy hosszú távon is meg kívánják őrizni a szociális alapon működő és az egymás iránti felelősség elvén nyugvó egészségügyet.
A felkészülés megindul a 2009-es európai parlamenti választásra és a bármikor bekövetkezhető, de valószínűleg csak 2010-ben sorra kerülő országgyűlési választásokra is.
A KPSZ Csongrád megyében legalább két kisgazda elkötelezettségű jelöltet kíván indítani az országgyűlési választásokon, egyikük Vincze László lesz, aki már több ciklus óta képviseli a csongrádiakat – mondta Turi-Kovács Béla.
Becsey Zsolt elmondta, az elmúlt négy évben a Fidesz EP-frakcióján belül a dél-alföldi régió felelőse volt, és törekedett arra, hogy megjelenítse a kisgazda értékrendet Brüsszelben.
A képviselő a 2009. június 7-i választásokig hátralévő időszak legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a dél-alföldi régió önálló képviseleti irodát hozzon létre Brüsszelben.
Becsey Zsolt időközben internetes oldalán is közzétette elmúlt évi európai parlamenti tevékenységének összefoglalóját, melyet az érdeklődők itt olvashatnak el.

Előző sztori

SZTE: eredményes felvételi – szabad helyekkel

Következő sztori

Ágota Alapítvány – Apja lenni 1700 gyermeknek