A szegedi Megasztár-felvételi elé

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

E héten kezdődtek meg az ország nagyvárosaiban a “Megasztár” negyedik kiadásának válogatói. Ismét keresik tehát az év hangját, így Szegeden is – csütörtökön a Széchenyi téren délelőtt tizenegytől kezdődik a “meghallgatás”. De a jelentkezőknek nem árt tisztában lenniük azzal, mire is adják fejüket, mikor bedobják magukat egy kereskedelmi televízió kegyetlen húsdarálójába.

Eddig sem volt fenékig tejfel a “sztárképzés”, ez a mostani azonban a hírek szerint valóban kegyetlenebbek ígérkezik az eddigieknél.
A sztárcsinálók most nem csupán egy esztrádműsorban gondolkodnak. A Big Brotherrel, azaz egy valóságshow-val kívánják keresztezni a jelentkezők előrejutása amúgy is rögösnek ígérkező útját. Hasonló konfigurációk külföldön már évek óta futnak “Star Academy” néven. Nem lesz tehát elég énekelni tudni, amennyiben a pletykák igaznak bizonyulnak.
Ez esetben az összezárt, egymással menthetetlenül konfliktusokba keveredő sztárjelölteknek lelkileg fel kell készülniük erre a vetélkedésre. Egyáltalán ki van felkészülve rá, hogy éjt-nappallá téve kamarák lessék minden cselekedetét?
“Légy része a legendának!” – súgják, miközben azt állítják, soha ennyien nem jelentkeztek. Már-már úgy tűnik, bűn kihagyni e lehetőséget. A válogatáson csupa olyan “sztárral” találkozhatnak a magukat a műsor számára felajánlani kívánók, akik ehhez a produkcióhoz valamilyen szerződéssel kötődnek.
Mindezt csak azért tartottuk érdemesnek megosztani olvasóinkkal, mert a híresztelésekre a kereskedelmi csatorna semmilyen módon nem reagált, ami a marketing része is lehet(ne). A “Megasztár” jelentkezési oldalán továbbá egy szóval sem említik a Nagy Testvért. “Mindenképp érdemes tudni, hogy csak azok jelentkezhetnek, akik már elmúltak 12 évesek!” Ez a kitétel az egyedüli megnyugtató momentum. Tizenkét és fél éves gyerekeket sem lehet bárkivel összezárni – gondoljuk. Ezért bízunk benne, a Megasztár marad, ami: egy szórakoztató lehetőség mindenkinek.
A holnapi szegedi lehetőség vonzó, hiszen ki ne szeretne álmai beteljesüléseként lemezszerződéshez jutni, az ismeretlenségből rivaldafénybe kerülni. De csak óvatosan, kedves jelentkezők: előbb kérdezzenek, azután énekeljenek!

Szemelvénynek: egy aggódó jelentkező naplójából, egy aggódó polgár naplójából.

Előző sztori

Szabadtéri: Zsupán hamarosan színre lép

Következő sztori

Eltűnő emlékeink – a kendergyárak