Sport

Susányi Zsófia egyesben búcsúzott a Roland Garroson

Susányi Zsófia egyesben búcsúzott a Roland Garroson

2008. június 1., vasárnap
Susányi Zsófia egyesben búcsúzott a Roland Garroson

Nem jutott a legjobb 32 közé a Roland Garros juniorversenyében a szegedi Susányi Zsófia, miután három játszmában vereséget szenvedett svájci riválisától.

A Gellért Tenisziskola fiatal tehetsége a francia

Menacer

és a román

Marceu

legyőzésével verekedte magát a 64-es főtáblára a salakpályás Grand Slam-versenyen. Vasárnap az 1. fordulóban a svájci

Nicole Riner

várt

Susányira

a párizsi teniszcentrum 10-es pályájának második mérkőzésén. A két hölgy hatalmas csatát vívott egymással, melyből végül 2 óra 13 perc elteltével a helvét jött ki jobban:

6-4, 6-7 (8), 6-1-re

győzött, s ezzel bejutott a 2. fordulóba. Hogy mi döntött? A rutinhiány, a bréklehetőségek sikeresebb értékesítése (Susányi 11-ből 4-et, Riner 12-ből 8-at használt ki), illetve az, hogy a szegedi versenyző a második adogatásait követően jóval kevésbé bizonyult hatékonynak, mint ellenfele (35, illetve 53 százalékban nyerték meg a pontokat a második szervát követően). Susányi Zsófia az első Csongrád megyei teniszező, aki Grand Slam-viadalon indult.

Hajnal István

tanítványa párosban is rajthoz áll a francia nyílt teniszbajnokságon: az ukrán

Marija Malkhasjan

oldalán a hatodikként kiemelt

Curtis-Hofmanova

brit-osztrák kettős ellen kezd majd hétfőn.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.