Susányi győztes bemutatkozása Wimbledonban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bejutott a legjobb 32 közé a szegedi Susányi Zsófia junior női egyesben a teniszezők wimbledoni Grand Slam-versenyén.

A Gellért Tenisziskola játékosa, Hajnal István tanítványa – az első Csongrád megyei Grand Slam-játékos – néhány hete Párizsban is próbálkozott, ám a Roland Garroson nem jutott túl az első körön. A fű azonban ezek szerint jobban ízlik Zsófinak, mint a salak.
A szegedi kiválóság a brit Tara Moore ellen kezdett szombaton, s 1 óra 19 perc alatt 7-6 (5), 6-4-re győzött, így a legjobb 32 között folytathatja. Susányi az egyetlen magyar a juniorok közt, aki túlélte az első meccsét. Győzelmét elsősorban annak köszönheti, hogy ellenfelénél jóval kevesebb ki nem kényszerített hibát vétett (15, 41), illetve jobban használta ki bréklehetőségeit (3/5, 2/6).
A következő fordulóban a 13. kiemelt indonéziai Jessy Rompies és a japán Aki Yamasoto mérkőzésének győztese vár Susányi Zsófiára. A szegedi játékos junior párosban is pályára lép majd a tenisz Mekkájában: a szerb Milana Spremo oldalán a 2. helyen rangsorolt Lykina-Bogdan orosz-román duó, tehát igazán nehéz ellenfél ellen küzdhet az első körben, a legjobb 16-ba kerülésért.
Mivel az idei esztendőben az időjárás kegyes volt a wimbledoni teniszbajnokság szervezőihez, meg tudták tartani a hagyományos vasárnapi szünnapot, így a küzdelmek csak hétfőn folytatódnak.

Előző sztori

Véget ért a kajak-kenu ob

Következő sztori

Túl az idők jelein – II. rész