Közélet

Súlyos egészségügyi kockázat Újszegeden?

Súlyos egészségügyi kockázat Újszegeden?

2008. június 10., kedd
Súlyos egészségügyi kockázat Újszegeden?

Fotó: Gémes Sándor

A Fidesz szegedi önkormányzati frakciója tiltakozik a szegedi városvezetés és a Démász Zrt. az újszegedi lakosok egészségi állapotának kockázatait figyelmen kívül hagyó, hanyag eljárása miatt. Mint ismeretes, a Démász Zrt. a szegedi kertváros felett húzódó nagyfeszültségű elektromos kábelekben közel hatszorosára, 20 kilovoltról 120 kilovoltra emelte a feszültséget. Ezen lépéséről előzetesen nem értesítette a lakosokat.

"A megfigyelések egyértelműen bizonyítják - áll a szegedi Fidesz-KDNP frakció közleményében -, hogy a nagyfeszültséghez közeli életvitelszerű tartózkodás a leukémiás és más daganatos megbetegedések számának növekedését okozza. A Démász Zrt. lépése komoly egészségügyi kockázatot jelent a helyben lakóknak, ami egységes önkormányzati fellépést sürget. A szocialista-szabaddemokrata irányítású önkormányzat polgármesteri hivatala az ellenzéki kezdeményezésre összehívott lakossági fórumon tisztségviselőkkel nem, csak alacsony beosztású munkatársakkal képviseltette magát, ezzel figyelmen kívül hagyva a történtek jelentőségét és későbbi hatását. Álláspontunk szerint a kormánypártok hozzáállása az áramszolgáltató profitérdekeit veszi csak figyelembe, a lakosságra ügyet sem vet. Felelős önkormányzati vezetéshez méltatlan ez a hozzáállás." A történtek miatt

a szegedi Fidesz-KDNP frakciószövetség haladéktalanul kezdeményezte a közgyűlés városüzemeltetési, környezetvédelmi, víz- és csatornabizottsága rendkívüli ülésének összehívását

, hogy a lakossági vélemények ismeretében vizsgálják meg a kialakult a helyzetet és a súlyos egészségügyi kockázatok elhárításának a módját. A bizottságot ma délután három órára hívták össze a torony alatti 118-as terembe. Munkatársunk a bizottság ülését követően jelentkezik a legfrissebb hírekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.