Mementó, Szomorú vasárnap, Stewardessek és Horthy

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hét eleje jellemzően nem bővelkedik kulturális eseményekben. Ilyenkor érdemes ránézni a Közéleti Kávéház honlapjára, hisz ők szinte mindig kínálnak valamilyen közéleti témájú programot. De tekintsünk előre: holnap érkezik Szegedre a Kassai Thália Színház, a régi szegedi színi direktor rendezte két darabbal, míg szombaton Horthy Miklóssal és korával kapcsolatos konferenciának ad otthont városunk.

Ma “TÉGLAGYÁRI MEMENTÓ” címmel tartanak vetítést délután hat órai kezdettel SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt. 54.). A film a vészkorszak szegedi eseményeinek állít emléket.
Holnap és holnapután kétnapos vendégjátékra kaptak lehetőséget az újszegedi Rendezvényházban (Szeged, Közép fasor 1-3.) a Kassai Thália Színház művészei, akik szerdán 17 és 20 órai kezdettel Korognai Károly STEWARDESSEK (Camoletti: Leszállás Párizsban című színdarabja alapján), csütörtökön ugyanezen időpontokban Müller Péter SZOMORÚ VASÁRNAP című zenés játékát adják elő Seress Rezső dalaival.
Jegyek 1999 forintos áron a helyszínen a és az alábbi helyeken kaphatók: Fekete Ház (Szeged, Somogyi u. 13.), Belvárosi mozi (Szeged, Vaszy Viktor tér 3.).
Szintén az újszegedi Rendezvényházban rendezik meg e szombaton a “POLITIKA ÉS TÁRSADALOM A HORTHY-KORSZAKBAN” elnevezésű tudományos konferenciát. (A részletes programról a hét folyamán még beszámolunk!)

Előző sztori

Szúnyoginvázió Szegeden

Következő sztori

Megmutatni az embereknek az értékeket