Közélet

Lemondatnák Szentgyörgyi Pált

Lemondatnák Szentgyörgyi Pált

2008. június 27., péntek
Lemondatnák Szentgyörgyi Pált

Példa az átkosban - az utolsó tanácselnök menesztése

Fotó: Gémes Sándor

A pénteki közgyűlésen talán épp a volt Postás-pálya eladásáról tárgyalt a közgyűlés, amikor a városháza előtt egy másik sportingatlan körül kialakult botrány miatt a Fidelitas szegedi szervezete felszólította Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármestert, hogy mondjon le tisztségéről.

A Fidelitas szegedi csoportelnöke,

Losonczi-Tóth József

(képünkön középen)

a sajtó megjelent képviselőinek a SZVSE sportegyesület tavaly nyári közgyűlésén készült videofelvételt mutatott be, melyen a város és a Szeviép építőipari cég közötti ingatlancseréről beszélnek az érintettek - melynek részeként a Szeviép pályázaton elnyeri a Szeol-pályát -, s teszik mindezt a hivatalos pályázatkiírás előtt fél évvel... Az ügyről - bár ez nem hangzott el a sajtótájékoztatón... - a SZEGEDma.hu elsőként számolt be még június 8-án, majd több cikkben is foglakozott az ingatlanspekuláció-gyanús ügylettel. Később az országos média is tovább göngyölítette a botrányt, és kiderült, hogy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is nyomoz az ügyben.

Közel három héttel az esemény után a Fidesz ifjúsági társszervezetének szegedi csoportja is megszólalt. Véleményük szerint a képi és az írásos anyagok (a SZVSE közgyűlésének jegyzőkönyve) is egyértelmű képet adnak arról, hogy az MSZP-SZDSZ-es városvezetésnek a Ligetfürdő mellett ez a második olyan ingatlanügylete, melynél megmutatkozik, hogy a kormánypárti városvezetés a rablótőke érdekeit előrébbvalónak tartja Szeged város lakosságának érdekeinél.

„A nyolcvanas évek végén Csonka István, az utolsó választott szegedi tanácselnök az ellenzéki kerekasztal nyomására azért mondott le, mert egy tanácsi garázst akart áron alul a cimborájának átjátszani" - idézte fel a múltat Losonczi-Tóth József, aki hozzátette, hogy ha az alpolgármester nem hajlandó lemondani, akkor Botka Lászlónak kell kezdeményeznie alpolgármesterének a felmentését. Máskülönben az erkölcsi és a politikai felelősség Botkát terheli, amennyiben kitart a „milliárdos mutyibuliba" keveredett Szentgyörgyi mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.