Kiütötte a Csongrádot a Tisza Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

Szórakoztató mérkőzésen búcsúzott közönségétől a labdarúgó NB III. Alföld csoportjában szereplő Tisza Volán SC gárdája.

Protity Sándor (képünkön) együttese a 29. fordulóban a Csongrádi Tiszapart SE-t fogadta. Hogy vérbeli megyei rangadónak lehet-e nevezni az összecsapást, arról már a kezdés előtt is megoszlottak a vélemények, hiszen két játéknappal a pontvadászat vége előtt a Csongrád már biztos kiesőnek számított, míg a tavaszra elsősorban külső körülmények – anyagi bizonytalanságok mutatkoztak, s a közös főtulajdonos döntése értelmében több játékos Diósgyőrbe távozott – miatt megroggyant Volán is beleszürkült a középmezőnybe, pedig a bajnokság első néhány fordulójában mutatott teljesítmény alapján a feljutás sem volt kizárható.

Nos, a pályán látottak a kétkedőket igazolták: a Csongrád – mely néhány hete Magyar Kupa-mérkőzésen 2-1-re győzött Szegeden – ma egyáltalán nem volt egy súlycsoportban a hazaiakkal: a Protity-legények 2-0-s félidőt követően 6-0-ra győztek. A szegedi gólokat a hírek szerint már Diósgyőrbe igazolt Gahwagi (3), illetve Zakar, Bank és Harmos szerezték. A Volán ezzel 49 pontos, s átmenetileg feljött a tabella ötödik helyére.

A megyei I. osztály szegedi érdekeltségű szombati mérkőzésén: SZVSE-Kiskundorozsma 0-0. A megye II.-ben: Szőregi RSE-Újszegedi TC 1-2, Fábiánsebestyén-USC Tanárképző Szeged 2-1. A megye III. Homokháti csoportjában: Zákányszék-IKV Alsóváros SE 1-4.

Előző sztori

Nyolc arannyal zártuk a szegedi kajak-kenu világkupát

Következő sztori

Nyolc arany, öt karika, kétségek