Kávéházak, könyvek, zenék

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mit is ajánljunk? A könyvhét programjai adják magukat, délutántól még a zene is szerephez jut… Rendhagyó módon azonban előbb egy holnapi zsombói programra (beszélgetés egy paraolimpikonnal) és egy csütörtöki kiállításmegnyitóra szeretnék irányítani a figyelmet.

Zsombón az Olimpiai Arcképcsarnok sorozat júniusi vendége Szekeres Pál paralimpiai bajnok vívó lesz. A közönségtalálkozó június 11-én, szerdán délután hat órától a József Attila Közösségi Házban lesz. A belépés díjtalan!
Szekeres Pál az 1988-as szöuli olimpiai bronzérmes tőrcsapat tagja. Huszonhét évesen 1991-ben a világranglista élén állt, és jó reményekkel várta a barcelonai olimpiát. Ekkor azonban egy sajnálatos autóbaleset következtében kerekesszékbe kényszerült, és álmai egy csapásra szertefoszlottak. Ő azonban álmait újraálmodta: világ- és olimpiai aranyakat nyert kerekesszékes vívásban!

“Szegedi Nyár” címmel kiállítás nyílik a Polgári Szalonban (Szeged, Victor H. u. 5.) Bukor Tibor és Göblyös Róbert festőművészek alkotásaiból. A kiállítást megnyitja: Tandi Lajos újságíró
Tehát június 12. (csütörtök) délután öt óra!
A kiállítás 2008. szeptember 1-ig lesz megtekinthető.

Ma a Grand Caféban 19 órától a Baka István művei sorozat negyedik darabjának, a Műfordítások I., II. című kötet bemutatója van soron. (Vendégek: Szőke Katalin és Bombitz Attila szerkesztők, valamint a Tiszatáj Alapítvány mint kiadó részéről: Olasz Sándor irodalomtörténész. Közreműködik: Fabulya Andrea, Lepahin Valerij.)
Délután négy órától a Millenniumi kávéházban “A Magyar Napló Kiadó bemutatja” Az év novellái 2008, Az év versei 2008, illetve az év esszéi 2008 című antológiákat. Ugyanitt délután hat órától a VMDK Szegedi Tagozata szervezésében Kovacsevné Fehér IlonaÖröke, mi a csoroszlya?” című kötetét Hajnal Jenő (a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Igazgatója, Zenta) mutatja be a szerző jelenlétében.
Közben a kávéház előtti Dugonics téren, a felújított szökőkút csobogása közepette az SZTE ZMK klarinétegyüttesének műsora hallható, melyet fél órával később a méltán népszerű, Frankie Látó Quartett koncertje követ.
S ha zene, szóljon reggelig: a Fészek Klubban (Szeged, Brüsszeli krt. 22.) este fél kilenctől az Óriás, a RealLies és Exit Music zenekarok koncerteznek.

Előző sztori

Szombattól ifjúsági sakkcsapat-Eb Szegeden

Következő sztori

Dobrev Klára a Playboyban vetkőzik?