Kammerert, Kucserát és Vajdát is mentesítené a kapitány

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma

A szegedi világkupán 500-on és 1000 m-en is győztes Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor (képünkön) kajakos duót és az 1000 m-en már biztos induló kenus Vajda Attilát 500 m-en is javasolja – további válogatózás nélkül – a pekingi olimpián induló magyar csapatba Angyal Zoltán szövetségi kapitány.

„Olyan teljesítményt nyújtottak, amely alapján helyük van a kiutazók között, és Kammererék esetében a válogatási rendszerben van egy olyan pont, hogy már most javaslatot tehetek arra, hogy a továbbiakban mentesüljenek a küzdelmek alól. Vajda esetében nincs ilyen pont, de a most látottak alapján úgy gondolom, nincs értelme tovább gyötörni. Bár a két egyes indulással valószínűleg nagy pszichés teher nehezedik majd rá Pekingben, de hazai szinten nagyságrendekkel jobb a riválisainál” – mondta sajtótájékoztatóján a szakember.
A szövetség elnöksége szerdán ül össze, akkor várhatóan döntés is születik ezekben a kérdésekben – Angyal egyébként nem számít ellenállásra a grémium részéről –, s amennyiben ez megtörténik, a 12 ötkarikás számból hatban már le is zárul a szelektálás. A világkupáról Kovács Katalin (K-1 500 m), Vajda (C-1 1000 m) és a Kozmann György, Kolonics György duó (C-2 500 m) már kiharcolta a pekingi csapattagságot.
A többi számban tovább folytatódik a válogatási időszak, a második és egyben utolsó szelektáló viadal a június 27-29-én sorra kerülő szegedi ob lesz. Amennyiben akkor más egység diadalmaskodik az adott számban, mint a világkupán, július elején szétlövésre kerül sor.
A három női ötkarikás számból kettőben – párosban és négyesben – még nem dőlt el semmi, bár a Kovács vezette egységek lépéselőnybe kerültek.
“Akár még fordulhat is a kocka, majd meglátjuk. Az egyes és a páros között 65 perc lesz az olimpián, majd a csapat kialakulása után lehet elkezdeni arról gondolkodni, hogy engedélyezzük-e a duplázást vagy esetleg a triplázást, illetve más megoldást keressünk” – mondta ezzel kapcsolatban Angyal Zoltán.

Előző sztori

Két újabb egység váltott pekingi repülőjegyet

Következő sztori

Nyolc arannyal zártuk a szegedi kajak-kenu világkupát

Legutóbbi hasonló cikkek