Sport

Kammerert, Kucserát és Vajdát is mentesítené a kapitány

Kammerert, Kucserát és Vajdát is mentesítené a kapitány

2008. június 7., szombat
Kammerert, Kucserát és Vajdát is mentesítené a kapitány

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

A szegedi világkupán 500-on és 1000 m-en is győztes Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor (képünkön) kajakos duót és az 1000 m-en már biztos induló kenus Vajda Attilát 500 m-en is javasolja – további válogatózás nélkül – a pekingi olimpián induló magyar csapatba Angyal Zoltán szövetségi kapitány.

„Olyan teljesítményt nyújtottak, amely alapján helyük van a kiutazók között, és Kammererék esetében a válogatási rendszerben van egy olyan pont, hogy már most javaslatot tehetek arra, hogy a továbbiakban mentesüljenek a küzdelmek alól.

Vajda

esetében nincs ilyen pont, de a most látottak alapján úgy gondolom, nincs értelme tovább gyötörni. Bár a két egyes indulással valószínűleg nagy pszichés teher nehezedik majd rá Pekingben, de hazai szinten nagyságrendekkel jobb a riválisainál” – mondta sajtótájékoztatóján a szakember. A szövetség elnöksége szerdán ül össze, akkor várhatóan döntés is születik ezekben a kérdésekben –

Angyal

egyébként nem számít ellenállásra a grémium részéről –, s amennyiben ez megtörténik, a 12 ötkarikás számból hatban már le is zárul a szelektálás. A világkupáról

Kovács Katalin

(K-1 500 m), Vajda (C-1 1000 m) és a

Kozmann György, Kolonics György

duó (C-2 500 m) már kiharcolta a pekingi csapattagságot. A többi számban tovább folytatódik a válogatási időszak, a második és egyben utolsó szelektáló viadal a június 27-29-én sorra kerülő szegedi ob lesz. Amennyiben akkor más egység diadalmaskodik az adott számban, mint a világkupán, július elején szétlövésre kerül sor. A három női ötkarikás számból kettőben – párosban és négyesben – még nem dőlt el semmi, bár a Kovács vezette egységek lépéselőnybe kerültek. "Akár még fordulhat is a kocka, majd meglátjuk. Az egyes és a páros között 65 perc lesz az olimpián, majd a csapat kialakulása után lehet elkezdeni arról gondolkodni, hogy engedélyezzük-e a duplázást vagy esetleg a triplázást, illetve más megoldást keressünk” – mondta ezzel kapcsolatban Angyal Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.