Idén hat hetes a Szegedi Várjátékok programsorozata

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem harmincöt zenés és színházi előadással várja hat hét alatt a VI. Szegedi Várjátékok programsorozata július 3-tól az érdeklődőket – tájékoztatott a szervező Pinceszínház igazgatója.

Kancsár József elmondta: az előző évek tapasztalata bebizonyította, hogy igény van a napfény városában az ilyen jellegű kikapcsolódásra. A programok pedig olyan sokszínűvé váltak, hogy a tavaly még négy hetes rendezvényt idén két héttel meghosszabbították.
Az operett egy hétig “uralja” majd a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a vár között felállítandó színpadot, a közönség élvezheti a dzsesszt, de először rendeznek itt Commedia dell, Arte fesztivált is.
Az Exkluzív színházi esték keretében július 17-én a közönség megnézheti a soproni Petőfi Színház tolmácsolásában a Szomorú vasárnapot, melyet Piros Ildikó és Mikó István főszereplésével Huszti Péter állított színpadra. Két nappal később pedig Kautzky Armand és Kara Tünde tolmácsolásában Tolnay Klári életébe tekinthet bele az érdeklődő. Az utolsó előadási napon, augusztus 16-án egy Straub Dezső által rendezett operett esttel zárul augusztus 16-án a várjátékok programsorozata.
A direktor elmondta: idén nagy hangsúlyt fektettek a szervezés során a felnőtt darabokra, mert az előző évek tapasztalata azt mutatta, hogy a kezdetben családi programokkal indult fesztivál “kinőtte magát”.
Hozzátette: az eredeti céloknak is igyekeztek megfelelni, ezért a gyerekeket is rengeteg esemény várja. Lesz kézműves vásár és foglalkozás, középkori fegyver- és harcászati bemutató, a reneszánsz évéhez kapcsolódva pedig játszóház. Emellett több gyermekdarab – így a Micimackó, a Csipkerózsika, a Frakk, a Bambi és a négy évvel ezelőtt óriási sikert aratott Vitéz László – is szerepel a programban.

Default thumbnail
Előző sztori

Speciális körletben tartották fogva az öngyilkos rabot

Default thumbnail
Következő sztori

Téboly, gyönyörű képekben

Legutóbbi hasonló cikkek