Hétvégi programajánló

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvége időjárása ismét nyáriasra vált, ezért bátran ajánlunk szabadtéri programokat, a rózsaünnepet, a régiségvásárt, illetve a szombati Múzeumok Éjszakáját (a füvészkertben és a vadasparkban is éjszakai kalandok várják az arra járókat). A motorok megszállottjainak pedig a Zsombói Falunapokat, ahol az első kétszáz motorost ingyenebéddel várják a szervezők.

Pénteken délelőtt 10 órától vasárnap este tíz óráig tart Szőregen a X. Rózsaünnep, mely olyasmi a szegedi városrész lakóinak, mint Debrecennek a virágkarnevál!
Szombaton reggel Szegeden a Dugonics téren rendezik a már hagyományos és egyre többeket vonzó régiségvásárt és bolhapiacot. Ide már délelőtt ki lehet sétálni.
Szintén szombaton 9.30-tól 13 óráig családi napot tart Makkosházán a Lomnici utcában, (a 9-es trolibusz végállomásánál) a Fidesz. A gyerekeket színes programokkal várják ( bábszínház, arcfestés, pónilovaglás).
Meghívott vendégeik:
Magyar Anna a Csongrád Megyei Közgyűlés Elnöke, Dr. Kovács Kálmán a Csongrád Megyei Közgyűlés Alelnöke, Dr. Zakar Péter a Csongrád Megyei Közgyűlés Alelnöke, Bodó Imre Országgyűlési képviselő, Nógrádi Zoltán Országgyűlési képviselő, Dr. Gyimesi László a Fidesz Szegedi Szervezetének elnöke,
Kalmár Ferenc a Csongrád Megyei 3-as Választókerület Elnöke.
Szombaton délután hat órától az újszegedi sportcsarnokban kezdődik a Szőke Tisza 2008 Nemzetközi Táncverseny és Gálaest, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia, Szlovénia, Spanyolország, Szerbia és Magyarország versenyzőivel.
Az éjszaka ezen a napon a múzeumoké: Szent Iván napja, az év leghosszabb napja közelében rendezik meg minden évben a Múzeumok Éjszakája elnevezésű programot. (Magyarország 2003-ban csatlakozott ehhez az európai kezdeményezéshez.)
Az alkalom különlegessége, hogy nemcsak a kiállítások tekinthetők meg ekkor, hanem számos egyéb rendezvény is gazdagítja a kínálatot.
Szegeden már hagyományszerűen nagyszabású programsor készül a Móra Ferenc Múzeumban a Múzeumok Éjszakájára. Június 21-én, szombaton 18 órától éjjel két óráig több helyszínen változatos, látványos és szórakoztató események várják az érdeklődőket. Olvasóink már most jó előre válogathatnak a részletes programból.
Ugyanekkor a Százszorszép Gyermekház délután hat órától este tíz óráig japán játszóházzal és kézműves-foglalkozásokkal, valamint a Játékszigettel várja a látogatóit (A belépés díjtalan !)
Éjszakai bevetésen vehetünk részt a füvészkertben (tl: 30/749-2375) és a vadasparkban (62/542-530)j de lesz Kubai Salsa medencés party a ligetfürdőben és este kilenctől orgonakoncert a Dómban (Leányfalusi Vilmos közreműködésével).
Akik inkább kimozdulnának a városból, sátorozni, tűzön járni vágynak, és nem vetik meg a motorzúgást sem, induljanak Zsombóra. (Már pénteken érdemes lesz sátrat verni a helyi focipálya mellett, mert estére tábortüzet gyújtanak, majd amikor a fa parázzsá ég, akkor egy kiskunfélegyházi táltos, Kovács József fog rajta átsétálni, valamint átsegíti rajta a vállalkozó szelleműeket.)
Pénteken este tíz órától a SZOTE és a JATE Klub is várja táncos lábú vendégeit, de ne feledkezzünk meg az foci Eb-t közvetítő számtalan kerthelységről sem (péntek: Horvátország-Törökország, szombat: Hollandia-Oroszország, vasárnap: Spanyolország-Olaszország).

Előző sztori

Szeptemberre biztossá válhat a festő kiléte

Következő sztori

Ifjúsági sakk-Eb, squash és kispályás labdarúgás