Szórakozás

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

2008. június 20., péntek
Hétvégi programajánló

A hétvége időjárása ismét nyáriasra vált, ezért bátran ajánlunk szabadtéri programokat, a rózsaünnepet, a régiségvásárt, illetve a szombati Múzeumok Éjszakáját (a füvészkertben és a vadasparkban is éjszakai kalandok várják az arra járókat). A motorok megszállottjainak pedig a Zsombói Falunapokat, ahol az első kétszáz motorost ingyenebéddel várják a szervezők.

Pénteken délelőtt 10 órától vasárnap este tíz óráig tart

Szőregen

a X. Rózsaünnep

, mely olyasmi a szegedi városrész lakóinak, mint Debrecennek a virágkarnevál!

Szombaton reggel

Szegeden a Dugonics téren rendezik a már hagyományos és egyre többeket vonzó

régiségvásárt és bolhapiacot

. Ide már délelőtt ki lehet sétálni.

Szintén szombaton

9.30-tól 13 óráig családi napot tart Makkosházán a Lomnici utcában, (a 9-es trolibusz végállomásánál) a Fidesz. A gyerekeket színes programokkal várják ( bábszínház, arcfestés, pónilovaglás). Meghívott vendégeik: Magyar Anna a Csongrád Megyei Közgyűlés Elnöke, Dr. Kovács Kálmán a Csongrád Megyei Közgyűlés Alelnöke, Dr. Zakar Péter a Csongrád Megyei Közgyűlés Alelnöke, Bodó Imre Országgyűlési képviselő, Nógrádi Zoltán Országgyűlési képviselő, Dr. Gyimesi László a Fidesz Szegedi Szervezetének elnöke, Kalmár Ferenc a Csongrád Megyei 3-as Választókerület Elnöke.

Szombaton délután

hat órától az újszegedi sportcsarnokban kezdődik a Szőke Tisza 2008 Nemzetközi Táncverseny és Gálaest, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia, Szlovénia, Spanyolország, Szerbia és Magyarország versenyzőivel.

Az éjszaka ezen a napon a múzeumoké:

Szent Iván napja, az év leghosszabb napja közelében rendezik meg minden évben a

Múzeumok Éjszakája

elnevezésű programot. (Magyarország 2003-ban csatlakozott ehhez az európai kezdeményezéshez.) Az alkalom különlegessége, hogy nemcsak a kiállítások tekinthetők meg ekkor, hanem számos egyéb rendezvény is gazdagítja a kínálatot. Szegeden már hagyományszerűen nagyszabású programsor készül a Móra Ferenc Múzeumban a Múzeumok Éjszakájára. Június 21-én, szombaton 18 órától éjjel két óráig több helyszínen változatos, látványos és szórakoztató események várják az érdeklődőket. Olvasóink már most jó előre

válogathatnak a részletes programból

.

Ugyanekkor a Százszorszép Gyermekház délután hat órától

este tíz óráig japán játszóházzal és kézműves-foglalkozásokkal, valamint a Játékszigettel várja a látogatóit (A belépés díjtalan !)

Éjszakai bevetésen

vehetünk részt

a füvészkertben

(tl: 30/749-2375)

és a vadasparkban

(62/542-530)j de lesz Kubai Salsa medencés party a ligetfürdőben és este kilenctől

orgonakoncerta Dómban

(Leányfalusi Vilmos közreműködésével). Akik inkább kimozdulnának a városból,

sátorozni, tűzön járni vágynak, és nem vetik meg a motorzúgást sem,

induljanak Zsombóra

. (Már pénteken érdemes lesz sátrat verni a helyi focipálya mellett, mert estére tábortüzet gyújtanak, majd amikor a fa parázzsá ég, akkor egy kiskunfélegyházi táltos,

Kovács József

fog rajta átsétálni, valamint átsegíti rajta a vállalkozó szelleműeket.)

Pénteken este

tíz órától a SZOTE és a JATE Klub is várja táncos lábú vendégeit, de ne feledkezzünk meg az foci Eb-t közvetítő számtalan kerthelységről sem (péntek: Horvátország-Törökország, szombat: Hollandia-Oroszország, vasárnap: Spanyolország-Olaszország).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.