Balhé Boszniában, vb-n a magyarok

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

A 49. percben 27-24-es vezetésünknél nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadt a magyar férfikézilabda-válogatott szombat esti Bosznia-Hercegovina elleni vb-selejtező mérkőzése: Skaliczki László csapata így minden bizonnyal kettős győzelemmel jut tovább.

Kemény hatvan perc várt a magyar válogatottra Szarajevóben, hiszen az elmúlt hét végén Gyöngyösön küszködve, rengeteget hibázva csak kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra (27-25).

Nemzeti együttesünk tagjai azonban összekapták magukat, hiszen megértették, mit veszíthet a magyar kézilabda, csak a pekingi olimpiai játékok után a 2009. januári horvátországi vb-re se kvalifikálja magát férfigárdánk. A Nagy László és Iváncsik Gergő vezette együttesünk ennek megfelelően az első perctől fogva érvényesítette akaratát, fokozosan elhúzott (a szünetben 18-12-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző), s magabiztosan tartotta öt-hétgólos előnyét. A kapuban az első játékrészben Fazekast felváltó szegedi Puljezevics (képünkön) bravúrok sorát mutatta be, hetest is hárított, de a jövőre már a Picket erősítő Katzirz Dávid is négy remek találattal vétette magát észre. A szintén szegedi Herbert és a visszatérő Laluska is hozzátette a magáét a remek magyar produkcióhoz.

A második félidő közepén némiképp megtorpant a magyar együttes, de érezhető volt, hogy sikerünk nem forog veszélyben. Két-három gólra tudtak közelíteni a házigazdák, aztán a 49. percben 24-27-nél néhány – egyébként korántsem téves – bírói ítélet miatt elszabadult a pokol. A nézők – mintegy 7000 fő szurkolt a bosnyák csodáért – mindenféle tárgyakat (esernyő, pénz, öngyújtó) hajigáltak a pályára, a magyar játékosokat és a svéd ellenőrt is eltalálták, aki előbb 20-25 percre, majd véglegesen is beszüntette az összecsapást.

A válogatottunk így a legnagyobb valószínűség szerint kettős győzelemmel (54-49) kerül ki a januári zágrábi vb-re, hiszen a szabályok értelmében elképzelhetetlen, hogy le kellene játszani a hátralévő 11 percet. A csatának ennek ellenére lesz folytatása a Nemzetközi Kézilabda-szövetség tárgyalótermeiben…

Előző sztori

Vámosok által elkobzott állatokat kereszteltek el

Következő sztori

Hódi Károlyt Vecsésen sem kerülte el a balszerencse