A szegedi labdarúgásért demonstráltak

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor – SZEGEDma

“Szegedi városvezetőség! Kell a foci!!!” Ezt üzenték transzparenseikkel vasárnap délután a székesfehárvári és a szegedi focibarátok, akik közösen emlékeztek a tragikusan fiatalon elhunyt edzőre, Kaszás Gáborra.

Kaszás Gábor az 1980-as években három esztendőn át ült a Szeol AK kispadján, az általa irányított együttes számít az utolsó szegedi sikercsapatnak. Éppen 25 esztendővel ezelőtt, az 1983/1984-es szezonban kilencedik lett az NB I-ben a Kaszás-csapat. A mester később a Videotonnal is nagyszerű eredményeket ért el.

Az Együtt a Szegedi Labdarúgásért mozgalom és a Videoton Baráti Kör közös rendezvényét szurkolói mérkőzés nyitotta volna a Széchenyi téren, ám ezt Mózes Ervin jegyző nem engedélyezte… Majd a Kaszás Gábornak történt tiszteletadást követően a Videoton Baráti Kör petíciót juttatott el a városházára Szeged labdarúgásának megmentése érdekében. Ezt követően a mintegy száz demonstráló közösen végigvonult a korzón.

A délután fénypontjaként a SZVSE-pályán Székesfehárvár-Szeged nagypályás meccset tartottak szurkolók és korábbi NB I-es labdarúgók, a Kaszás-csapat tagjainak részvételével. A meccs 4-3-as szegedi győzelemmel zárult, majd pedig baráti beszélgetés és pörköltfőzés következett.

A nap eseményeiről a későbbiekben részletes tudósítással jelentkezünk a SZEGEDma.hu-n.

Előző sztori

Fodor Gábor jobboldali radikalizmusáról

Következő sztori

Kaszás-emléknap demonstrációval – videó!