Közélet

Népszavazást kezdeményezett a Jobbik

Népszavazást kezdeményezett a Jobbik

2008. június 27., péntek
Népszavazást kezdeményezett a Jobbik

A szegedi elnökség petíciója Botkának

Fotó: Gémes Sándor

Pénteken - Szeged Megyei Jogú Város közgyűlésével egy időben - a városháza előtt a Jobbik szegedi szervezete sajtótájékoztatót tartott. A sajtó képviselői előtt Rácz Tibor (képünkön), a mozgalom szegedi alelnöke beszélt arról, hogy a Jobbik ügydöntő népszavazást kezdeményezett, és petíciót juttatott el a polgármesternek.

„A Jobbik Magyarországért Mozgalom 'Utolsó esély - 2008' néven ügydöntő népszavazást kezdeményez a munka és a közbiztonság világában kialakult végzetes folyamatok megállításának céljából" - ismertette a szegedi szervezet alelnöke a referendum okát. „A szükséges papírokat június 26-án eljuttattuk az Országos Választási Irodához. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy amíg az ország nagy része emberpróbáló áldozatokat hoz a maga és a nemzet boldogulásának érdekében, addig a társadalom egy másik, kisebbik része tudatosan a törvényi kereteken és a munka világán kívül marad, és ebben a romboló hatású hozzáállásában élvezi a hazai politika jelentős részének védelmét és támogatását. Ezért hét kérdésben szeretnénk majd a polgárok véleményét kérni. Ezek között szerepel például, hogy követve a monoki mintát legyen általános a nem egészségügyi alapon kérelmezett szociális segély közmunka végzéséhez kötése, vagy a három gyermek fölötti családi pótlék adókedvezmény formájában történő folyósítása."

Rácz Tibor elmondta, hogy e tárgykörben egy petíciót is eljutattak tegnap Botka László polgármesternek, melyben kérik az önkormányzatot, hogy szíveskedjen rendeletben szabályozni a segélyhez jutás formáját a monoki, illetve több más önkormányzat példáját követve. A Jobbik szegedi szervezete bízik a polgármester racionalitásában. Szerintük ugyanis a monoki modell bevezetése nem politikai, hanem társadalmi kérdés, melynek mindkét politikai oldalról vannak már támogatói. „Ez egy szociális probléma, ezért itt éppen a szocialistáknak kellene fellépniük a javak igazságos elosztásával érvelve" - zárta szavait Rácz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.