A múzsák jegyében: kiállításmegnyitók, betűvetők és muzsikusok

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mai ajánlónk programjai között a múzsák ihlette művészetek szinte minden ága képviselteti magát a színjátszástól a a festészeten át a zenéig.
Szegedi Nyár” címmel a Polgári Szalonban (Szeged, Victor H. u. 5.) Bukor Tibor és Göblyös Róbert festők kiállítása nyílik ma délután öt órakor, míg Simai Mihály, Pataki Ferenc, Olasz Attila alkotásaiból mától látogatható az a kiállítás, mely a Somogyi-könyvtár első emeletén tekinthető meg (Szeged, Dóm tér 1-4., tel.: 62/630-634).

Délután négy órától a Közéleti Kávéház szervezésében a SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt. 54.) arra keresik a választ: Hol a a schengeni rendszer (tűrés)határa? Beszélgetőtársak: Tóth Judit egyetemi docens és Szilágyi Róbert rendőr alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatának vezetője.

A szegedi könyvhét programjai ma a Dugonics téren délután fél négykor kezdődnek a Premier harsonakvartett műsorával.
Negyed ötkor a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény színjátszócsoportjának előadása következik: Állati képek – szerkesztett játék délvidéki népi mondókák alapján.
Öt órától ismét a muzsika hangjaié a terep, Ragány Mihály énekes musicalrészleteket ad elő, fél hattól pedig a Millenniumi kávéház egyik közönségkedvence, az Abszint és Fekete zenekar játszik sanzonokat és kuplékat, különös hangszereléssel.

A Somogyi-könyvtárban délután öt órától Simai Mihály Titkos testvériség című könyvét mutatják be, a szerző beszélgetőtársa Olasz Sándor irodalomtörténész, a Tiszatáj főszerkesztője, közreműködik: Békésiné Fejes Katalin és Beslin Anita.

Előző sztori

Toronyiránt

Következő sztori

Felsőoktatási ponthatárok július 24-én