Szegeden kétkapuzik a szerbekkel a Kemény-legénység

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

Június 12-13-án az egyik legnagyobb riválisával, a szerb együttessel kétkapuzik majd Szegeden az Eb-re és az olimpiára készülő magyar férfivízilabda-válogatott. Kemény Dénes gárdája hétfőn a sajtó számára is nyilvános margitszigeti edzéssel indította hosszú nyári menetelését.

Varga Tamás is a keretben

Kemény Dénes 18 fős ötkarikás keretéből 15-en voltak jelen a nyitányon, a „hármak” – a Pro Recco magyar kontingense, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert – csak később csatlakoznak a társakhoz, mivel ők még az olasz bajnoki elsőségért csatáznak klubcsapatukkal. A bő keretből – melynek 13 tagja vesz majd részt az olimpián – tagja a Szeged Beton klasszisa, Varga Tamás (képünkön) is.
A reggeli tornatermi átmozgatást követte a vízi foglalkozás a Széchy-uszodában: előbb úszás szerepelt a programban, amikor is külön penzumot teljesített a három kapus, miközben a mezőnyjátékosok hol Kemény kapitány, hol segítője, a Szeged Betont is trenírozó Kásás Zoltán irányításával végeztek váltott csoportokban előbb labdás, majd lőgyakorlatokat, s persze a passzolások, a labdajáratásos feladatok sem hiányoztak az edzésprogramból.

A fő cél az olimpia

Ebédidőig tartott az első foglalkozás, amelyről benyomásait a szövetségi kapitány ekként foglalta össze: „Immár végképp az olimpiára készülünk, ennek egyik közbülső állomása lesz a júliusi, spanyolországi Európa-bajnokság is. Az Eb-re még nem fogom annyira sem fizikailag, sem taktikailag felkészíteni a társaságot, de persze győzni szeretnénk Malagában is. A mai edzésről pozitív az összképem, még mielőtt nekikezdtünk volna, tisztáztuk, hogy mekkora a tét, hogy augusztusban olimpia vár ránk, ahol – hozzáteszem: többedmagunkkal – esélyünk van rá, hogy az aranyérmet megnyerjük. Úgy vélem, hogy játékosaim koncentráltan, jó hangulatban láttak neki a közös munkának, ez is része a remélt és akart jó pekingi szereplésnek” – mondta az MTI-nek Kemény Dénes.

Sapicsék a Tisza partján

Ami a folytatást illeti, a budapesti napok után a jövő héten Balatonfűzfőn edzőtáborozik a válogatott, majd júniusban az edzések mellett már felkészülési mérkőzések is lesznek: előbb még közös gyakorlások, kétkapuzás a szerbekkel Szegeden, 12-én és 13-án, aztán 19-én, Nagyváradon, majd másnap, már idehaza, Szolnokon a román válogatott lesz az ellenfél, 25-én Leányfalun az Egyesült Államok legjobbjaival száll medencébe a Kemény-legénység, s a hónapot záró program gyanánt 27-étől 29-éig következik az ING Kupáért kiírt nemzetközi torna Szombathelyen. Utána pedig július 4. és 13. között jön az Európa-bajnokság.

Előző sztori

Egyházzenei hónap Szegeden

Következő sztori

A Liget és a fürdő