MKB vagy Pick? Ma döntés születik

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

Herbertféle pofon a PICK meccsenMa 19 órától Veszprémben ötödször feszül egymásnak a férfikézilabda-bajnokság fináléjában a két gigász, a nemrégiben KEK-győzelmet szerző MKB Veszprém és a címvédő, magyarkupa-győztes Pick Szeged. A három győzelemig tartó párharc kettő kettőre áll, miután – több-kevesebb nehézség árán – mindkét fél hozta hazai összecsapásait.

A Pick szurkolói és játékosai a döntő előtt azon a véleményen voltak, hogy amennyiben Vladan Matics tanítványai el akarják venni a Veszprém pályaelőnyét, s meg akarják védeni bajnoki címüket, az első vagy a harmadik találkozón kell elkapniuk a bakonyiakat, az ötödik összecsapáson már jóval nehezebb lesz meglepetést szerezni a veszprémi katlanban.

Nos, első az két idegenbeli fellépése alkalmával csak momentumai akadtak a Picknek, mely a játékvezetők támogatását sem élvezte igazán, így az aranyérem megtartásához az ötödik, mindent eldöntő csata megnyerése szükségeltetik.

Bár az utóbbi hetek eseményeiből okulva talán csak a játékosok bemutatásakor lehet biztosan mondani, de a Magyar Kézilabda-szövetség elnökségének csütörtöki döntése nyomán jelenleg úgy tűnik, mindkét gárda a legerősebb összeállításában veheti fel a küzdelmet ma este. Ez azt jelenti, hogy az elnökség határozata értelmében az eredetileg két-két találkozóra eltiltott szegedi Herbert Gábor és veszprémi Ilyés Ferenc (valamint a játékjogában felfüggesztett szegedi Daniel Andjelkovics) is pályára léphet az aranycsatában. Herbertet az MKB szerb jobbátlövője, Marko Vujin letaglózásáért (képünkön az ominózus eset), Ilyést a Pick szlovén balszélsője, Luka Zvizej megrúgásáért meszelte el eredetileg a fegyelmi bizottság. A két kézilabdás – Andjelkoviccsal és a szintén pickes Ghioneával együtt – komoly pénzbüntetést is kapott.

Egyre nő a nyomás a Picken

Egy biztos: teljes kerettel is rendkívül nehéz dolga lesz a Picknek. A viharos szegedi kupagyőzelem után érezhetően egyre nagyobb a nyomás az együttesen, a Veszprém pályán és pályán kívül is mindent megtesz koronája visszaszerzésért. Idén egyik csapat sem nyert még a másik vendégeként, tavaly viszont a döntő első mérkőzésén a Szeged győztesként távozhatott Veszprémből, s ennek köszönhetően vívta ki a bajnoki címet. A szurkolók és a vezetők most abban bíznak, hogy a keddi negyedik összecsapáshoz képest Ghionea, Krivokapics és Puljezevics kapus is feljavul, s a felfüggesztéséből visszatérő Andjelkovics irányításával a gárda meglepheti a hazai pályán jóval erősebb győzelmi kényszer alatt küzdő MKB-t.

A Szeged eddig kétszer, a Veszprém tizenötször nyert bajnokságot.

Előző sztori

Nevet adtak a kisbolygónak

Következő sztori

Eltűnő kisépítményeink