Kultúra

Egyházzenei hónap Szegeden

Egyházzenei hónap Szegeden

2008. május 26., hétfő
Egyházzenei hónap Szegeden

1983 óta rendezi meg a szegedi önkormányzat az Egyházzenei Hónapot. Idén is a teljes május a „sacra musicájé". A különböző helyszíneken tartandó ingyenes koncertekre szeretettel várnak minden érdeklődőt felekezettől függetlenül.

A kezdeményezés ötletét az egyházi zene korábbi lefojtottsága és háttérbe szorítottsága adta, a rendezvény célja egyfajta nyitás a nagyobb közönség felé, az egyházi zene újbóli megszólaltatása - tudtuk meg

Száz Krisztinától

, az önkormányzat zenei referensétől. Az Egyházzenei Hónap hangversenysorozatának következő darabjára,

Kónya István

és

Bognár Szilvia

reneszánsz koncertjére május 26-án (hétfőn) a Honvéd téri református templomban kerül sor 19 órakor „Angyaloknak nagyságos asszonya" címmel, május 28-án (szerdán) pedig ugyanazon helyszínen 19 órakor

Varga Laura

fuvolaművész,

Vizsolyi Lívia

fagottművész és

Kuzma Levente

orgonaművész kamarazenei koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A sorozatot az ötvenéves Vaszy Viktor Kórus jubileumi hangversenye zárja május 30-án.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.