/

Egyházzenei hónap Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1983 óta rendezi meg a szegedi önkormányzat az Egyházzenei Hónapot. Idén is a teljes május a „sacra musicájé”. A különböző helyszíneken tartandó ingyenes koncertekre szeretettel várnak minden érdeklődőt felekezettől függetlenül.

A kezdeményezés ötletét az egyházi zene korábbi lefojtottsága és háttérbe szorítottsága adta, a rendezvény célja egyfajta nyitás a nagyobb közönség felé, az egyházi zene újbóli megszólaltatása – tudtuk meg Száz Krisztinától, az önkormányzat zenei referensétől.

Az Egyházzenei Hónap hangversenysorozatának következő darabjára, Kónya István és Bognár Szilvia reneszánsz koncertjére május 26-án (hétfőn) a Honvéd téri református templomban kerül sor 19 órakor „Angyaloknak nagyságos asszonya” címmel, május 28-án (szerdán) pedig ugyanazon helyszínen 19 órakor Varga Laura fuvolaművész, Vizsolyi Lívia fagottművész és Kuzma Levente orgonaművész kamarazenei koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

A sorozatot az ötvenéves Vaszy Viktor Kórus jubileumi hangversenye zárja május 30-án.

Előző sztori

A XIV. Szegedi Borfesztivál képei

Következő sztori

Szegeden kétkapuzik a szerbekkel a Kemény-legénység