Szórakozás

A biomasszáról értekeznek az Energia Szabadegyetemen

A biomasszáról értekeznek az Energia Szabadegyetemen

2011. szeptember 22., csütörtök
A biomasszáról értekeznek az Energia Szabadegyetemen

Biomassza eredetű energiahordozók - technológiai és társadalmi kérdések - ez lesz a témája a pénteken sorra kerülő sor az Energia Szabadegyetem következő előadására, melyet az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara szervez.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara által szervezett Energia Szabadegyetem következő, pénteki témája a biomassza eredetű energiahordozók felhasználási lehetőségei. Az energiahordozóról

Halász János

egyetemi tanár tart előadást az SZTE Béke épületének Kiss Árpád-termében szeptember 23-án, fél háromtól. A biomassza szilárd, folyékony és gáz formában is rendelkezésre áll mint energiahordozó, hazánk egyik nagy lehetőségeként. A fatüzelésű, vagy a szalmaerőművek technológiai oldalról tekintve működőképesek, csakúgy mint a hulladékégetők. Kérdés azonban a társadalom ellenérzése, fogadókészsége. Más kérdések merülnek fel a technológiailag szintén kidolgozott motorhajtóanyagok, a biodízel és a bioetanol kapcsán, mégpedig az élelmiszer-termelés, a rendelkezésre álló földterület. Az előadás a technológiai lehetőségeket, megoldásokat mutatja be, kiegészítve hazai és nemzetközi elemzésekkel, tapasztalatokkal.

A félév teljes programja ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.