Szeged

Már az eladókat is átverik a vármegyében

Már az eladókat is átverik a vármegyében

2024. április 10., szerda
Már az eladókat is átverik a vármegyében

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra figyelmeztet, hogy korábban csak a vásárlók, ma már viszont az eladók átverése is mindennapos.

 

A piactéren értékesített áruért járó pénz fogadásához, vagy az áru kiszállításához valamilyen szokatlan, további teendőt várnak el, például valamilyen távoli hozzáférést biztosító program telepítését.

Az óvatlan eladót úgy verik át, hogy a piactéren értékesített áruért járó pénz fogadásához, vagy az áru kiszállításához valamilyen szokatlan, további teendőt várnak el. Ennek az egyik leggyakoribb módja, hogy a vevő azzal hívja fel az eladót, hogy kifizette a meghirdetett terméket, ám arra kéri az eladót, hogy valamilyen távoli hozzáférést biztosító programot telepítsen a gépére vagy telefonjára annak érdekében, hogy „biztosítva legyen az átutalás fogadása”

Kiemelték, minden esetben legyünk résen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.