Szeged

SzegedMA Podcast: Szegednek a régió vezető városává kell válnia

SzegedMA Podcast: Szegednek a régió vezető városává kell válnia

Podcast sorozatunk második részében Haág Zalán, a szegedi KDNP közgyűlési frakcióvezetője volt a vendégünk.

Kibédi Péter
2024. március 11., hétfő
SzegedMA Podcast: Szegednek a régió vezető városává kell válnia

Egy polgári mentalitású, Szeged központú városvezetés hatalmasat tudna Szegeden lendíteni.

 

Ameddig a régió környező nagyvárosai, például Temesvár, Újvidék, Kecskemét rohamtempóban fejlődik, addig Szeged több tekintetben is elmarad ezektől a településektől. A lehetőség a felzárkózáshoz adott.

„Most is adottak lennének a feltételek az ideérkező beruházásokkal, a szellemi tőkével, az itt élő emberek lokálpatrióta mentalitásával. Az itt élő embereknek erre igényük lenne, hogy elinduljon Szeged fejlődése, és amikor nem találják meg az esélyét, ha nem is adják fel a szegediségüket, de máshova, Kecskemétre Budapestre mennek kamatoztatni”

- vázolta Szeged egyik legnagyobb problémáját Haág Zalán a podcast beszélgetésben.

A KDNP-s önkormányzati képviselő hozzátette, hogy ahhoz, hogy a régióban vezető szerepe legyen Szegednek, mindenképpen szükséges városnak az egyetemmel és az egyházmegyével közösen dolgoznia.

 „Óriási lehetőségei lennének ezzel a városnak”

- jegyezte meg a várospolitikus.

Ahhoz azonban, hogy mindebben változás legyen Szegeden, változtatni kell a mentalitáson. A jelenlegi városi vezetés erre viszont hosszú évek óta képtelen, politikai csatározásokat helyezik előtérbe a szegediekkel szemben.

„Egy más szemléletű, polgári mentalitású városvezetéssel amely tényleg elsődlegesen a város és a szegediek érdekében folytatja a politikáját, akkor Szeged képes lehet ismét elfoglalni azt a pozícióját, amire a múltja, és a tradíciója is predesztinálná”

- hangsúlyozta Haág Zalán.

Haág Zalánnal részletesen beszélgettünk Szeged utóbbi öt évéről és a város közeli és távolabbi jövőjéről. A teljes beszélgetést itt tudja meghallgatni Youtube-on:

 

Illetve Spotify csatornánkon:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.