Szeged

Safari Hotel néven új szálloda nyílt Szegeden

Safari Hotel néven új szálloda nyílt Szegeden

2024. március 2., szombat
Safari Hotel néven új szálloda nyílt Szegeden

Safari Hotel néven új, háromcsillagos szálloda nyílt Szegeden, a Szegedi Vadaspark szomszédságában. Az 500 millió forintos beruházással megépült hotel 73 férőhelyes.

 

 

Szőke Kristóf igazgató a megnyitó előtt rendezett pénteki sajtóbejáráson elmondta, a háromszintes szállod 34 szobás. A két- és háromágyas standard szobák mellett összenyitható családi szobák, valamint egy akadálymentesített szoba várja a vendégeket.

A szállodába érkezők - a szegedi Procontrol Kft. által fejlesztett - automata segítségével maguk intézhetik bejelentkezésüket és akár foglalásukat is. A berendezés segítségével kaphatják meg szobakártyájukat, majd távozáskor fogyasztásukat is itt egyenlíthetik ki. Az automata okmányszkennerrel rendelkezik, így továbbítani tudja a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ számára szükséges adatokat is. Reggel 7 és 19 óra között azonban személyes recepció is fogadja a vendégeket - közölte a szakember. A parkolóban négy elektromosautó-töltő működik majd - tette hozzá az igazgató.

Ábrahám-Türes Róbert, a beruházó Sziki-Ép Kft. ügyvezetője elmondta, az építőipari generálkivitelezéssel foglalkozó vállalkozás már korábban is működtetett egy tízszobás szálláshelyet. 

A 4 ezer négyzetméteres saját tulajdonú telken 2021 végén kezdték el építeni az 1004 négyzetméter hasznos alapterületű szállodát. A kivitelezést saját szakembereikkel, a rendelkezésre álló szabad kapacitásokkal végezték, így az építkezés mintegy két és fél évig tartott. A beruházás nettó költsége mintegy 500 millió forint volt, amit részben hitelből fedeztek - közölte a szakember.

A tevékenységi körök elkülönítése érdekében tavaly a szálloda üzemeltetésére egy külön vállalkozást hoztak létre Sziki-Ház Kft. néven - tudatta az ügyvezető. A szálloda egyedi elhelyezkedése miatt elsősorban családos vendégeket várnak, akik szívesen látogatnak el a Szegedi Vadasparkba. A Maty-éri kajak-kenus és evezős olimpiai központ közelsége miatt jó választás lehet a szálloda az odaérkező sportolók és nézők számára is - mondta Ábrahám-Türes Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.