Szeged

Szegeden mutatja be új produkcióját a Közép-Európa Táncszínház

Szegeden mutatja be új produkcióját a Közép-Európa Táncszínház

2024. február 14., szerda
Szegeden mutatja be új produkcióját a Közép-Európa Táncszínház

A Szegedi Nemzeti Színházban mutatja be új, Ageless Generation (Kortalan Nemzedék) című előadását a Közép-Európa Táncszínház, a darab rendező-koreográfusa Anton Lachky - adott tájékoztatást a társulat.

Fotó: Horvath Judit


 

A közlemény szerint az együttes harmadik alkalommal dolgozott együtt a Brüsszelben élő, világhírű szlovák művésszel. Az előadáson - melyet a szegedi premiert követően február 29-én a Trafóban láthat a budapesti közönség - egy olyan utazásra invitálja a nézőket, ahol az ellentétek találkoznak, generációk és kultúrák fonódnak össze.

A produkció lenyűgöző történetek sorozatába vezeti be a nézőket, ahol minden lehetségesnek tűnik. Az előadás fő üzenete, hogy az élet minden lépését egy játékmester uralja, amely immár egész generációkat képes rabul ejteni, és a sziporkázó happy end garantált - áll a közleményben. A színpadon örvénylő koreográfia olyan, mint a víz, hol lágyan körülölel, hol könnyed szeretetteljes érintéssel simogat, majd a következő pillanatban őrült módon hullámzik és magába szippant - teszik hozzá.

Mint írták, az Ageless Generation nem csupán egy előadás, hanem egy folyamat, amelyet Anton Lachky és a társulat együttesen alkotnak meg.

A különleges témaválasztás miatt a budapesti bemutatót követő napon, március 1-jén a Trafóban feldolgozó beszélgetéssel várják a nézőket. Bereczki Enikő generációs szakértő, A rejtélyes Z generáció című könyv szerzője, László Panna, a Refresher Magyarország riportere, illetve Mádi László művészeti vezető a moderátorokkal, Gerlits Réka, a társulat generál menedzserével és Tóth Sára Lujza kommunikációs vezetővel igyekszik majd ízekre szedni az előadást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.