A Robin Hood főgonosza a szegedi színház deszkáin

2017. október 17., kedd · Hozzászólok

A János királlyal indul a Szegedi Nemzeti Színház novemberi műsora, de az opera szerelmeseit sem hagyják unatkozni, hiszen a napfényvárosába érkezik Rossini A sevillai borbélya is. Majd jótékonysági koncertek sorozatával koronázzák a hónapot. Tovább »

Új művészekkel bővült a szegedi színház társulata+ FOTÓK

2017. szeptember 8., péntek · 4 hozzászólás

A három hónapos nyári szünet után ismét megtelik „könnyekkel” és „nevetéssel” a Szegedi Nemzeti Színház nézőtere, a főigazgató változatos programokat ígér a közönségnek. A pénteki évadnyitón ismertették a jövő évadot, új tagokat vettek fel az örökös társulatba és fiatal tehetségeket köszöntöttek soraik között. Tovább »

A tavalyinál több előadást láthatott a közönség a Szegedi Nemzeti Színházban + FOTÓK

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

sznsz_evadzaro014kf

A tavalyinál több, 343 előadást láthatott a közönség a Szegedi Nemzeti Színházban a 2016-2017-es évadban, a társulat emellett 12 alkalommal vendégjátékon is részt vett – közölte a főigazgató pénteken a Tisza-parti városban. Tovább »

Géczi János: „Sok embertársunkat hagyjuk erodálódni, majd eltűnni az emberies színkörökről”

2017. május 23., kedd · Hozzászólok

geczijanos_vd

A ’80-as évek botránykötetének, a Vadnarancsoknak a szerzője, a József Attila-díjas Géczi János adott interjút a SZEGEDma hírportálnak. A JATE-n kutató biológusként végzett költő, író az államszocialista diktatúra társadalmának perifériájára szorult emberekre hívta fel a figyelmet, amikor a pesthidegkúti pszichiátriájának bennlakó betegei közül négy főnek dolgozta fel életét irodalmi igényességgel, szociográfiai pontossággal. Május 23-án visszatér egyetemi évei helyszínére, ahol új, Likó Marcellről szóló kötetéről beszélget a Vad Fruttik frontemberének társaságában, majd be is mutatják este héttől a Finálé Fesztivál keretében A Bunkerrajzolóból készült színdarabot a Kisszínházban. Tovább »

Bemutatkoztak a Szegedi Nemzeti Színház új színészei + FOTÓK

2017. április 20., csütörtök · Egy hozzászólás

szinhaz_sajttaj002kf

Hat új színésszel bővül a drámatagozat. Gazdag programmal zárja az évadot a színház, a saját darabok mellett fesztiválokkal és vendégszereplésekkel is készülnek. Gondolnak a rászorulókra, a gyermekek mellett az idős színházi dolgozókat is segíti egy-egy rendezvény. Tovább »

Megújult honlappal várja a Szegedi Nemzeti Színház a látogatókat

2017. április 20., csütörtök · 2 hozzászólás

szinhaz_sajttaj014kf

Ma sajtótájékoztatón mutatták be a kilenc év után átalakított weboldalt. Kialakításánál arra törekedtek, hogy megőrizze a régi honlap erényeit, s egy-egy kattintással lehessen egy-egy produkcióról, színészről információkat szerezni, vagy éppen jegyet vásárolni. Tovább »

Háy János színművének ősbemutatója előtt rendeznek közönségtalálkozót a Somogyiban

2017. március 20., hétfő · Egy hozzászólás

Háy János Utánképzés (ittas vezetőknek) című színművéhez kapcsolódóan rendez a Szegedi Nemzeti Színház közönségtalálkozót a darab áprilisi ősbemutatóját megelőzően. Tovább »

A zene kap hangsúlyt a szegedi színházban márciusban

2017. február 21., kedd · Egy hozzászólás

szinhaz_sajttaj009kfMozart Varázsfuvolájának gyermekváltozatát, és Gábor Andor Dollárpapa című komédiáját mutatják be a következő hetekben a Szegedi Nemzeti Színházban. Számos jótékonysági estnek is helyet ad a teátrum, valamint visszatér a Korábban Érkeztem Alapítvány és az intézmény közös programja, az „Itt a farsang, áll a bál” című jelmezbemutató.
Tovább »

A Dollárpapa szereplőivel találkozhat a közönség a Somogyi-könyvtárban

2017. február 14., kedd · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

Közönségtalálkozót tartanak a Somogyi-könyvtárban február 22-én, szerdán 16.30-tól Gábor Andor Dollárpapa című komédiájához kapcsolódóan, a Szegedi Nemzeti Színház március 3-i bemutatóját megelőzően. Tovább »

A Don Pasquale Norinája a prózai műfajok felé kacsintgat

2017. február 12., vasárnap · Hozzászólok

don_pasquale_11Sokszínű évadot tudhat magáénak Kovács Éva, aki a szegedi színház vígoperájában, Don Pasquale-ban és a Parázsfuvolácskában is szerepet kapott. Az énekesnő nagyon hálás, hogy ennyiszer gondoltak rá, melyekkel úgy érzi, új utak nyíltak meg előtte a prózai szerepek irányába is. Donizetti vígoperájában az a szerencse érte, hogy éppen a Gregor-bérletet váltó operabarátok előtt léphetett színpadra.
Tovább »

Kulturális piacon csemegézhetünk a művelődési intézmények programjaiból

2017. január 16., hétfő · 5 hozzászólás

varosi_kulturalis_piac_sajttaj001kf

Hagyományteremtő szándékkal élesztik újjá a ’90-es években nagy sikerű rendezvényt. Az Agóra délutánján bemutatkoznak a szegedi művelődési házak, színházak, civil egyesületek is. Tovább »

Mesél a bécsi erdő – közönségtalálkozó a Somogyiban

2017. január 12., csütörtök · Hozzászólok

somogyi_konyvtar01kf

Január 19-én, csütörtök 16.30-tól a Somogyi-könyvtár első emeleti folyóiratolvasójában tartanak közönségtalálkozót Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című népszínművéhez kapcsolódóan, a Szegedi Nemzeti Színház január 27-i bemutatóját megelőzően. Tovább »

“Ha fázol, vegyél el egy kabátot” – ételt is adtak a ruha mellé Szegeden + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. január 8., vasárnap · 13 hozzászólás

ha_fazol_vigyel_el_egy_kabatot01_gs

Elsőként a fővárosban a Vígszínház elé került ki a Szabadfogas mozgalom ruhatartója azzal a felirattal, hogy „ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.” Szegeden a nagyszínház elé hirdették meg az akciót. Tovább »

Csak egyszer lesz látható Szegeden a Sly

2016. december 15., csütörtök · Egy hozzászólás

szinhaz_sajttaj001kfA Szegedi Nemzeti Színház januárban mindössze egy alkalommal tűzi műsorára a Sly című operát, a műfaj szerelmeseinek ez az utolsó lehetőségük, hogy jegyet váltsanak a nagy sikerű előadásra. A hagyományos Újévi operett gálán pedig ezúttal Koós Jánost köszöntik a vendégművészek sorában.
Tovább »

Pinokkió varázslatos világa a szegedi színházba költözik + FOTÓK

2016. október 25., kedd · Egy hozzászólás

pinokkio023kfPinokkió csodás kalandjai során egyik butaságot követi el a másik után. Megjárja Játékországot, a cirkuszt, a bálna gyomrát, sőt még szamárrá is változik, hogy végül igazi gyerekként élhessen. Rendkívül humoros, egyúttal kegyetlenül valóságos mese gyarlóságról, rossz döntésekről, a könnyebbik út veszélyeiről – írja honlapján a Szegedi Nemzeti Színház.
Tovább »

Következő oldal »