Szeged

Sorra kerülhetett a Bartók téri játszótér átadása (Galéria)

Sorra kerülhetett a Bartók téri játszótér átadása (Galéria)

Több hónapi várakozás után átvehették a szegediek a játszóteret.

Márton Andrea
2024. február 3., szombat
Sorra kerülhetett a Bartók téri játszótér átadása (Galéria)

A mai napon hivatalosan is átadásra került a Bartók téri játszótér.

Nagy Sándor, a momentumos alpolgármester még tavaly augusztusban jelentette be, hogy a közel 50 milliós felújítással szeptember közepén fognak végezni a tervek szerint. Ígérete szerint tavaly ősszel került volna sor a kamerák felhelyezésére és egy másik projekt keretében, amely több mint 36,5 millió forintba kerülő fizetős automatavécé is. Az utóbbi valóban megérkezett tavaly ősszel, ámbár hónapokon keresztül el volt zárva egy "építési terület" szalaggal.

Az átadás csúszásának oka a kamerák felhelyezésével sikerült viszonylag nagyot csúszniuk, amelyet január 16-án, kedden valósítottak meg. Az alpolgármester állítása szerint az MVM oszlopára engedélyezték a kamerák felhelyezését, egy új oszlop állítása a kameráknak pedig ennyi időt vett igénybe.

Az ügyben a kivitelező cég a HPQ Plus Kft. lapunknak elmondta, már tavaly elkészült a felújítással és át is adta az önkormányzat számára.

Hosszas várakozás után február 3.-án, szombaton azonban átvehették a szegediek a Bartók téri játszóteret. A szeles időjárás ellenére sokan ellátogattak a helyszínre, ahol Botka László polgármester mondott beszédet.

A polgármester elmondta, a területet a város 100 millió forintból újította meg, és a beruházással mintegy 750 négyzetméterrel növelte Szeged zöldfelületeit. A játszótéri eszközöket a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felújította, de helyet kapott egy automata nyilvános WC is téren, illetve kamerákat is felszereltek.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.