Szeged

Évek után felszabadul a Tesco parkolója

Évek után felszabadul a Tesco parkolója

A járművek sorsát azonban homály fedi

Kovács György
2024. február 5., hétfő
Fotó: Kovács György/Szeged Ma
Évek után felszabadul a Tesco parkolója

A Makkosházi körúton lévő Tesco parkolójában évek óta egyre csak gyűltek a hátrahagyott - jószerivel roncsautók - hiába írják egy táblán, hogy három nap után elvontatják az ott parkoló járműveket. Idén azonban úgy néz ki, az összes parkolóhelyet visszakapják a vásárlók.

A kihelyezett tábla szerint három nap után elvontatják a járműveket. Fotó: Kovács György/Szeged Ma

 

Az elmúlt évek során több cikk is született már a témában. Augusztusban a Délmagyar próbált utánajárni, miért áll fenn az áldatlan állapot. Mint kiderítették, a parkoló nem az áruházé, hanem bérlik egy fővárosi ingatlanos cégtől, így intézkedni sem tudnak. Lapunk először a helyi Tesco-t kereste meg az elszállítással kapcsolatban, azonban ők nem nyilatkozhatnak, központi sajtóosztályukhoz irányítottak, akik viszont egy semmitmondó sablonlevéllel válaszoltak:

"Az elmúlt időszakban azt tapasztaltuk, hogy áruházaink parkolóiban megszaporodtak az elhagyott, üzemképtelen, illetve egyéb üzleti célból kihelyezett gépjárművek, melyek értékes parkolóhelyeket vesznek el vásárlóinktól. Éppen ezért a tavalyi évben minden, saját tulajdonunkban lévő áruházi parkoló bejáratánál kihelyeztük a parkoló használati rendjét. A saját áruházi parkolóinkban érvényes pakoló-használati rend kitér továbbá arra is, hogy azokat a gépjárműveket, melyek 3 napnál régebben állnak a parkolónkban, szerződött parterünkkel elszállíttatjuk. A szabályzat bevezetését követő türelmi idő lejárt, ennek megfelelően kezdtük meg országos szinten elszállíttatni az elhagyott gépjárműveket."

Augusztusban a fővárosi ingatlanos cég azt nyilatkozta, nem tudnak mást csinálni minthogy szólnak a közterületeseknek, akik egyszer csak elviszik az autókat, de az eljárás nagyon bonyolult, hiszen először meg kell próbálni előkeríteni a tulajdonosukat. Ha ez nem sikerül, jöhet az elszállítás.

 

Az autókat elkezdték elszállítani, de nem a közterületesek

Kihelyezett felszólítás. Fotó: Kovács György/Szeged Ma

 

December végén szinte a teljes első sor szélvédőjére kikerültek a felszólítások, miszerint amennyiben nem viszi el tulajdonosa harminc napon belül, akkor elszállításra kerül a jármű. A helyzet érdekessége, hogy az üzenetet maga a TESCO-GLOBAL Zrt. helyezte ki és az üzenet alapján a parkoló is a Tesco tulajdonában áll. 

Az autók elszállítása megkezdődött, bár az egyik Fiat Punto még mindig ott rostokol, pedig december 23-án kapta a felszólítást.

 Mivel a Tesco sajtóosztályától nem kaptunk érdemi választ arra, hogy hány autót szállítottak el és mi lesz a sorsuk, megkerestük a Szegedi Közlekedési Társaságot. 

Szegeden, a Makkosházi körúti Tesco parkolójából történő gépkocsik elszállítására az SZKT nem kapott felkérését vagy megbízást: az említett járműveket nem az SZKT szállította el

- közölték lapunkkal. Hozzátették, az SZKT kizárólag  hatósági (közterület-felügyeleti csoport, Rendőrség) megrendelésére szállít el járműveket. Jelen esetben sem a közterület-felügyeleti csoporttól, sem a rendőrségtől az SZKT nem kapott megrendelést a Tesco parkolójában lévő gépkocsik elszállítására.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.