Bulvár

Muflonbárányok születtek a Szegedi Vadasparkban

Muflonbárányok születtek a Szegedi Vadasparkban

2017. április 13., csütörtök
Muflonbárányok születtek a Szegedi Vadasparkban
muflonbarany_01

Négy muflonbárány születésének is örülhettek ezen a héten a Szegedi Vadasparkban. A kisállatok egészségesen fejlődnek az erdei kifutójukban.

A látogatók is meggyőződhetnek erről, hiszen a megifjodott mufloncsapattal találkozhatnak a Vadaspark európai részlegén, a Medveösvény mentén. A muflonok más hazánkban is élő nagy patásokkal, gím- és dámszarvasokkal osztják meg az erdei kifutókat a medvebarlang közelében. Muflonbárányokat írtunk, ami nem elírás, miután ők nem szarvasok, hanem vadjuhok. Tehát nem aganccsal, hanem jellegzetes alakú szarvval rendelkeznek a kosok. Magyarországon nem őshonos faj, vagy inkább fajcsoport, amely eredetileg Földközi-tengeri szigetein, valamint a Közel-Keleten terjedt el – az utóbbi területen háziasították belőlük a juhot. A hazánkban is ismert európai muflon Korzikáról származik, onnan telepítették Dél-, majd Közép-Európába. A Kárpát-medencébe a XIX. század folyamán, a mai Magyarország területére a XX. század elején érkeztek Németországból az első egyedek. Bár sokfelé telepítették, végül a középhegységi erdők bizonyultak számára optimális élőhelynek, ma is ott találhatók meg leginkább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.