Bulvár

Békéltető segíthet a brit kormánynak rendezni a Downing Street-i macskák közötti feszültséget

Békéltető segíthet a brit kormánynak rendezni a Downing Street-i macskák közötti feszültséget

2016. augusztus 1., hétfő
Békéltető segíthet a brit kormánynak rendezni a Downing Street-i macskák közötti feszültséget

Békéltető segíthet a brit kormánynak enyhíteni a Downing Streeten élő macskák, elsősorban a miniszterelnöki hivatal és a külügyminisztérium főegerésze közötti feszültséget.

A jó hírű Battersea Dogs and Cats Home állatmenhely hétfőn ajánlotta fel, hogy segít rendezni a Larry és Palmerston közötti konfliktust, amelyet könnyen tovább súlyosbíthat a pénzügyminisztérium újonnan érkezett macskája, Gladstone. A menhely egyik macskaszakértője a hírek szerint már kapcsolatba is lépett a miniszterelnöki hivatallal és a külügyminisztériummal az ügyben. A menhely képviselője szerint a feszültséget területi viták okozhatják az amúgy jó természetű Larry és Palmerston között, ami már nem egyszer torkollott agresszióba: Larry állatorvosi ellátásra szorult, Palmerstonnak pedig a hírek szerint foltokban hiányzik a bundája, vélhetően Larry tépte meg. Megoldást egyelőre az jelenthet, hogy korlátozzák a kijárásukat, így csökkentve annak kockázatát, hogy összetalálkoznak. További gondot okozhat azonban Gladstone érkezése. A pénzügyminisztérium új főegerésze - egy 18 hónapos fekete példány - egyelőre nem kevert bajt, mi több, nagy népszerűségnek örvend:

Phillip Hammond

, az új pénzügyminiszter külön üdvözölte, és máris több mint ezer követője van az Instagram közösségi portálon. Larryt és Palmerstont a Twitteren követhetik az érdeklődők. Mindhárom macskát a battersea-i otthonból fogadták örökbe, Palmerston és Gladstone korábbi miniszterelnökökről kapta a nevét. A két politikus a történelmi emlékezet szerint egyébiránt nem ápolt túl jó kapcsolatot egymással. Az ügyből a jelenleg nyári szüneten lévő törvényhozás sem maradt ki,

Stella Creasy

munkáspárti képviselő a Twitteren tette fel a kérdést, hogy a súlyosbodó rágcsálóproblémákkal küzdő parlamentnek vajon mikor lesz saját macskája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.