Kutyapánik az augusztus 20-i tűzijáték idején

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

kutya_tuzijatek

Az ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya vagy macska félelemből támadhat és harapást is okozhat. Tovább »

Csányi Vilmos: Egy igazi közösség tagjai képesek a saját érdekeiket a közösség érdekei mögé helyezni

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

csanyi_vilmos007kf

A hamarosan 82. életévét betöltő Széchenyi-díjas magyar biológus, biokémikus, etológus szegedi előadása előtt adott interjút a SZEGEDma hírportálnak. Az MTA rendes tagja a humánetológia, az emberi kultúra kérdésköreiben fejtette ki véleményét, majd azt is elárulta, hogy mi történt Nógrád megyei tündérkertjével Tovább »

Macskarácsony – mire figyeljünk, hogy az ünnepek ne a házi kedvenc miatti aggódással teljenek?

2015. december 26., szombat · Hozzászólok

macskaracsony

A kisállattartók ebben az időszakban gyakran az ajándékvásárlás mellett amiatt is aggódnak, hogy vajon mivel várja őket haza a karácsonyi rokonlátogatásból kimaradt kutya, macska. A zavartalan ünnepléshez igyekeztünk néhány tippet összegyűjteni számukra. Tovább »

Nagy volt a nyüzsgés a Tappancs-fesztiválon + FOTÓK

2015. július 12., vasárnap · Egy hozzászólás

tappancs_nap01_gsA legaktívabb Tappancs-rajongók már fél órával a programsorozat kezdete előtt elfoglalták állasaikat az újszegedi ligetben. Idén az ebek és emberek szerencséjére nem köszöntött olyan kutya meleg nap a tappancsosokra, mint tavaly, a szabadtéri medence körül sem volt nagy a nyüzsgés. A hosszú szőrű kuvaszok persze még így is lógatták a nyelvüket, nem úgy a mindig élénk corgik és a játékra kapható tacsik.
Tovább »

Négylábúak fesztiválja az újszegedi ligetben

2015. július 7., kedd · Egy hozzászólás

SZS20130707_tappancs_nap_a_ligetben_015Ismét birtokba veszik az újszegedi ligetet a négylábúak: kutyusok és cicák jókedvéről gondoskodik az immár XIV. Tappancs Állatfesztivál. A hagyományokhoz híven bemutatkoznak a Tappancs Alapítvány védencei, a terápiás kutyák az állatorvos pedig tanácsot ad a rettegett élősködő, a szívféreggel szembeni hatékony védekezésről.
Tovább »

Következő oldal »