Ismét cicatragédia Szegeden

2017. augusztus 23., szerda · Egy hozzászólás

Immár a sokadik szomorú macskasorsnak tanúi a Szegedi Cicamentők. Ezúttal Szeged-Kiskundorozsmán találtak egy utcára dobott kiscicát, rendkívül rossz állapotban. Az ilyen esetek megelőzéséért lenne fontos, hogy szigorúbban ítéljék meg Magyarországon az állatkínzásos eseteket, ezért is csatlakozott az egyesület az ezt követelő polgári kezdeményezéshez. Tovább »

Kutyapánik az augusztus 20-i tűzijáték idején

2017. augusztus 17., csütörtök · Hozzászólok

kutya_tuzijatek

Az ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya vagy macska félelemből támadhat és harapást is okozhat. Tovább »

Csányi Vilmos: Egy igazi közösség tagjai képesek a saját érdekeiket a közösség érdekei mögé helyezni

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

csanyi_vilmos007kf

A hamarosan 82. életévét betöltő Széchenyi-díjas magyar biológus, biokémikus, etológus szegedi előadása előtt adott interjút a SZEGEDma hírportálnak. Az MTA rendes tagja a humánetológia, az emberi kultúra kérdésköreiben fejtette ki véleményét, majd azt is elárulta, hogy mi történt Nógrád megyei tündérkertjével Tovább »

Macskarácsony – mire figyeljünk, hogy az ünnepek ne a házi kedvenc miatti aggódással teljenek?

2015. december 26., szombat · Hozzászólok

macskaracsony

A kisállattartók ebben az időszakban gyakran az ajándékvásárlás mellett amiatt is aggódnak, hogy vajon mivel várja őket haza a karácsonyi rokonlátogatásból kimaradt kutya, macska. A zavartalan ünnepléshez igyekeztünk néhány tippet összegyűjteni számukra. Tovább »

Nagy volt a nyüzsgés a Tappancs-fesztiválon + FOTÓK

2015. július 12., vasárnap · Egy hozzászólás

tappancs_nap01_gsA legaktívabb Tappancs-rajongók már fél órával a programsorozat kezdete előtt elfoglalták állasaikat az újszegedi ligetben. Idén az ebek és emberek szerencséjére nem köszöntött olyan kutya meleg nap a tappancsosokra, mint tavaly, a szabadtéri medence körül sem volt nagy a nyüzsgés. A hosszú szőrű kuvaszok persze még így is lógatták a nyelvüket, nem úgy a mindig élénk corgik és a játékra kapható tacsik.
Tovább »

Négylábúak fesztiválja az újszegedi ligetben

2015. július 7., kedd · Egy hozzászólás

SZS20130707_tappancs_nap_a_ligetben_015Ismét birtokba veszik az újszegedi ligetet a négylábúak: kutyusok és cicák jókedvéről gondoskodik az immár XIV. Tappancs Állatfesztivál. A hagyományokhoz híven bemutatkoznak a Tappancs Alapítvány védencei, a terápiás kutyák az állatorvos pedig tanácsot ad a rettegett élősködő, a szívféreggel szembeni hatékony védekezésről.
Tovább »

Állatmentők mentették meg a dobozban kidobott kiscicát Szőregen

2014. szeptember 10., szerda · Hozzászólok

2014-09-10-cica-kutya01

Állatbarát rendőrök jelezték az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentőinek, hogy Szeged külterületén, az autópálya felhajtónál, a főút szélén egy kartondobozba valaki egy kiscicát hagyott. A város másik oldalán, Szeged-Szőregen ugyanezekben a percekben két különböző helyre kidobott kölyökkutyához kérték az állatvédő egyesület állatmentőinek segítségét. Sokan nem tudják, hogy a háziállatok elhagyása, kitétele akár börtönnel is sújtható bűncselekmény.
Tovább »

Medencében hűsölhettek a kutyusok a Tappancs-napon + FOTÓK

2014. július 6., vasárnap · Hozzászólok

tappancs_fesztival_mj 059

Ismét óriási szabadtéri kutyajátszótérré változott az újszegedi liget. Volt itt ügyességi bemutató, magyar fajta ismertető, szépségverseny és hűsítő medence is, amelyben előszeretettel áztatták mancsaikat a négylábúak.
Tovább »

Kutyák és macskák fesztiválja az újszegedi ligetben

2014. július 4., péntek · Egy hozzászólás

tappancs_nap04_gs

Az újszegedi ligetet birtokba veszik a négylábúak, vásárnap a XIII. Tappancs Állatfesztivál gondoskodik a jókedvről. Lesz kutyakozmetikai tanácsadás, állatorvosi tanácsadás, kutyasuli bemutató és természetesen a szépségverseny sem maradhat el.
Tovább »

Állatok az autóban – hogyan utazzunk kedvenceinkkel

2014. június 25., szerda · Hozzászólok

allatok-az-autoban

Nyaralás előtt áll, és szeretné kedvenceit maximális biztonságban tudni a pihenésre szánt idő alatt is? Gazdik nagy dilemmája, hogy megéri-e a kutyát, macskát magukkal vinni, vagy jobb nekik, ha a megszokott környezetben maradnak a gazda hiánya ellenére is. Természetesen elsődleges szempont, hogy rá tudja-e egyáltalán bízni valakire a szőrmókokat. Amennyiben ez nem megoldható, akkor biztosan utazni fognak a kedvencek is.
Tovább »

Gregor Bernadett, a tapasztalt állatbarát + FOTÓK

2013. augusztus 12., hétfő · 4 hozzászólás

tappancs_arkad_mj 020A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány egészen augusztus 18-ig Állati hetet tart a Szeged Árkádban. Vasárnap Gregor Bernadett színésznő mesélt a közönségnek otthonában tartott ebéről, macskáiról és számtalan kedves, állatokhoz kötődő gyermekkori emlékéről. A SZEGEDma.hu még egy örökbefogadásnak is szemtanúja volt.
Tovább »

Állati nehéz az állatos albérlőknek Szegeden is

2013. augusztus 3., szombat · Hozzászólok

bonnieAlig tíz százaléka engedne be állatot lakásába a szegedi ingatlant bérbe adók közül – a tulajdonosok a kaparászó macskától, míg a szomszédok a csaholó kutyától tartanak jobban. Szegedi kutyatartó és ingatlanközvetítő véleményét kértük ki a témában. Tovább »

Kiscicákat dobtak szemét közé – feljelentést tett a környezetgazdálkodás + FOTÓK

2013. augusztus 1., csütörtök · 5 hozzászólás

cicamentoakcio_008Állatkínzás miatt tett feljelentést a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ismeretlen tettes ellen – tájékoztatta portálunkat Makrai László igazgató. Az Erdélyi téren kiscicákat dobtak szemétgyűjtőbe.
Tovább »

Nyolcéves frizbibajnok a Tappancs Állatfesztiválon + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 7., vasárnap · 2 hozzászólás

tappancs_nap12_gsKutyakavalkáddal és több száz érdeklődővel nyílt meg a XII. Tappancs Állatfesztivál vasárnap délelőtt: a kilátogatók terápiás, drogkereső és frizbiző ebekkel találkozhattak, szépségversenyen indíthatták négylábújukat és akár örökbe is fogadhattak egy Tappancs-árvát.
Tovább »

Kutyás vasárnap az újszegedi ligetben

2012. július 11., szerda · 17 hozzászólás

Kutyákkal és macskákkal telik meg az újszegedi liget vasárnap. A XI. Tappancs Állatfesztivál színes programokkal gondoskodik róla, hogy a kilátogató családok mellett a négylábúak sem unatkozzanak: bemutatókkal, színházi előadásokkal és kutyaszépségversennyel is várják az érdeklődőket.
Tovább »

Kóbor cicák nyomában a szegedi cicamentők

2010. július 5., hétfő · 9 hozzászólás

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületének csapata azért jár-kel a városban, hogy az utcára dobált macskákat megsegítse. Lakótelepek tömbházainál, a belvárosban is érezhető, hogy sok a gazdátlan macska. Az állatokat a lakosok egy része szereti és védi, a többi lakó viszont nem tűri meg őket a környezetében. Sok a közterületre leszórt méreg, és a lakosok közötti veszekedés is.
Tovább »

Petárdaszezon: vigyázzunk háziállatainkra!

2009. december 29., kedd · Egy hozzászólás

Az óévbúcsúztató vigadalomban elsütött petárdák és tűzijátékok miatt sok házi kedvenc riadtan szalad világgá. Az ilyenkor elkóborolt állatok közül sok sohasem kerül elő. Legtöbbjük autók kerekei alatt végzi vagy a hidegben gyorsan legyengül, de nem ritka, hogy az erdőkben vadászok lelövik őket. Az állatvédők arra kérik a háziállat tartókat, hogy az év utolsó „durrogós” napjaiban fokozottabban ügyeljenek kedvenceikre.
Tovább »