Bulvár

Vádemelés az életveszélyes sérüléseket okozó román idénymunkással szemben

Vádemelés az életveszélyes sérüléseket okozó román idénymunkással szemben

2016. július 28., csütörtök
Vádemelés az életveszélyes sérüléseket okozó román idénymunkással szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román állampolgárságú férfival szemben, aki idén áprilisban okozott életveszélyes sérüléseket bérlő társának.

A vádirat szerint a vádlott április 24. előtt röviddel érkezett Magyarországra mezőgazdasági idénymunkák végzése céljából. Ezen okból vádlott egy kisteleki ingatlanban vett ki albérletet a szintén román állampolgárságú és egyébként vele rokoni viszonyban álló sértettel együtt. A vádbeli napon mindketten kisebb mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd közöttük szóváltás alakult ki, melynek során vádlott a sértett és a közelében tartózkodók leszúrásával fenyegetőzött, ennek érdekében egy bicskát is elővett és azzal hadonászni kezdett. Vádlottat ezt követően megpróbálták az ingatlanból kivezetni, azonban ennek során előkapott egy 11 cm pengehosszúságú konyhakést és azzal sértettet háton szúrta. A szúrást követően a kés kiesett vádlott kezéből, ezért felvett egy lapátnyelet és azzal ütni kezdte sértettet és az annak segítéségre siető rokonát, akiknek azonban rövid idő elteltével sikerült vádlottat kiszorítaniuk az utcára, és így a helyszínről eltávolítaniuk. A szúrásos sérülést is szenvedő sértettet kórházba szállították, ahol orvosi kezelésben részesült. A történtek miatt kiértesített rendőrök előtt a vádlott megpróbált az albérlete közelében levő fóliákban elbújni, azonban ez nem járt sikerrel. Sértett a szúrás következtében a mellüreg megnyílása folytán életveszélyes sérüléseket szenvedett, míg a védelmére kelő rokonának 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, könnyű testi sértés vétségével és erőszakkal, fenyegetéssel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.