Bulvár

Aranyos lett a Kisteleki Betlehemesek csapata, Brüsszelig világít csillaguk

Aranyos lett a Kisteleki Betlehemesek csapata, Brüsszelig világít csillaguk

2016. március 2., szerda
Aranyos lett a Kisteleki Betlehemesek csapata, Brüsszelig világít csillaguk
kisteleki_betlehem

A kisteleki Szent István Király Plébánia 13 főből álló betlehemes csapata indult az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány által a Kárpát-medence területére kiírt Nemzetközi Ökocivilizációs és Betlehemes versenyen. A pályázat célja a 600 éves magyar betlehemezés hagyományának méltó megünneplése, éltetése, és népszerűsítése. A pályázati verseny feltétele: legalább 5 betlehemes előadás, adomány gyűjtés, közéleti szereplők megszólítása, szakmai vélemények gyűjtése, médiamegjelenések igazolása, fényképek küldése a betlehemes előadásáról.

A Kisteleki Betlehemezők csapata 29 előadást tartott, 366.000 Ft-ot gyűjtött a Kárpát-aljai gyermekek javára, 32 közéleti szereplő írt elismerő szavakat és 41 szakmai vélemény született előadásukról, 19 médiaesemény tudósított róluk (televízió, rádió, Délmagyarország napilap, Kisteleki Hírmondó újság, Városházi Krónika), mintegy 2500 néző látta személyesen Betlehemes előadásukat. Az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány által kiírt nemzetközi verseny végeredményének értékelése így fogalmaz: „A csoport kiemelkedően teljesítette a pályázati feltételeket, így mintaként szolgálhat a többi versenyző számára. Igazi autentikus betlehemezést adtak elő, amit népi szövegkönyvük igazol; az előadások színvonalát az igényes jelmezek és kellékek, valamint a zenei kíséret emelte. Mind a csoportvezető, mind pedig a gyerekek lelkesedését mutatja, hogy előadásukkal sok helyet felkerestek. Helyi szinten sikerüket a számos média-megjelenés igazolja, továbbá sok közéleti szereplőt tudtak megszólítani. Előadásukhoz kapcsolódva kiemelkedő mértékű adományt gyűjtöttek, amelyet ezúton is köszönünk a kárpát-aljai gyerekek nevében. A képek minősége kiváló, örömmel használjuk fel őket leendő kiadványainkban. A napló összeállítása igényes, átláthatóan dokumentálja a pontszerző eseményeket. A sikerdokumentációk, visszajelzések hűen mutatják a csoport lelkes munkáját. Értékes munkátoknak messze kell sugároznia, ezért nagy reményt fűzünk hozzátok! Tartsátok a színvonalat és fejlesszétek tovább! A Kisteleki Betlehemesek csapatát első helyen kiemelt arany minősítéssel értékeljük, mert a 600 éves magyar Betlehemezés hagyományát kiemelten magas színvonalon őrzik és éltetik. Minden elismerésünk

Harmat József

hitoktatónak és csapatának áldozatos, csodás munkájáért.” A Kisteleki Betlehemezők csapatát kiemelt első helyen arany csapatnak minősítette a zsűri, így elnyerték azt a jogot, hogy az Európai Parlamentben képviselhetik Magyarországot, és Szeged-Csanádi Egyházmegyénket betlehemesük bemutatásával. A kisteleki betlehemesek egy 8 napos horvátországi, Adria-tengerparti jutalomnyaralásban is részesültek.

A Kisteleki Betlehemezők csapata 29 előadást tartott, 366.000 Ft-ot gyűjtött a Kárpát-aljai gyermekek javára.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=614178

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.