Bulvár

Megvannak Szeged legjobb kiskuktái

Megvannak Szeged legjobb kiskuktái

2015. szeptember 7., hétfő
Megvannak Szeged legjobb kiskuktái
kiskukta_fozoversney_halfozo_csmkik

Hat szegedi általános iskola összesen 19 diákja indult a Hansági Ferenc Vendéglátóipari és idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) közös halfőző kiskukta versenyén. A Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon tartott megmérettetésen a Rókusi Általános Iskola gárdája diadalmaskodott.

A diákokat a Hansági tanárai segítettek a főzésben. A szeptember 5-én szombaton rendezett program célja a gyerekek pályaválasztásának megkönnyítése, és a szakmai iránti érdeklődés felkeltése volt. A résztvevők szabadtéren, bográcsban készítették el az ételt. Az elkészült hallét négy tagú szakmai zsűri bírálta el. Az elkészült finomságok íze mellett a tálalást is pontozták a szakemberek. A rendezvényre négy iskola nevezett, a Rókusi és a Jerney János Általános Iskola két-két, míg a Fekete István Általános Iskola és a Zoltánfy István Általános Iskola egy-egy csapattal képviseltette magát. Az első helyezést a Rókusi Általános Iskola vitte el, a második helyen a Fekete István Általános Iskola együttese, a harmadikon pedig a Jerney János Iskola tanulói futottak be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.