Cégkapu: adategyeztetésre hívja fel a figyelmet a kamara

2017. szeptember 19., kedd · Hozzászólok

Több társas vállalkozás is jelezte a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felé, hogy nehézségekbe ütköztek a kötelező cégkapu regisztráció során, ugyanis hibát jelzett nekik a regisztrációs rendszer. Ennek oka az, hogy a személyes adatok sok esetben nem egyeznek a különböző okmányokon, és a rendszer ezt észleli. Tovább »

Közeleg az InnoSpark projekt befejezése

2017. szeptember 7., csütörtök · Hozzászólok

Befejezéséhez közeledik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi összefogásban megvalósuló InnoSpark elnevezésű projektje, amelynek elsődleges célja a kreativitás és innováció növelése, segítése az infokommunikációs(IKT) szektorban. Az elmúlt két év sikerességét jelzi többek között az is, hogy elkészült az “Öndiagnosztikai Teszt”, az „InnoSpark Eszközcsomag” és a „Jógyakorlatok és Innovációk Gyűjteménye”. Tovább »

Nem ismerik Szerbiát a magyar vállalkozók

2017. szeptember 1., péntek · Egy hozzászólás

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vajdasági Gazdasági Kamara – Szeged város önkormányzatával, valamint az Enterprise Europe Network szegedi és újvidéki irodáinak közreműködésével magyar-szerb üzleti találkozót szervezett Szegeden. Tovább »

Javában zajlanak a mesterképzések a kamarában

2017. augusztus 22., kedd · Hozzászólok

Idén is elindította mesterképzéseit a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A gazdasági önkormányzat képzésén idén 72 szakember vesz részt. Ők jelenleg a szakmai képzéseknél tartanak, és ha sikeresen teljesítik a vizsgáikat, akkor novemberben vehetik át mesterlevelüket. Tovább »

A toborozási bónuszt a hiányszakmáknál vezetik be

2017. augusztus 15., kedd · Hozzászólok

Magyarországé a világ leghosszabb gyermekvasútvonala

Egyre több vállalat úgynevezett toborzási bónusszal próbál munkaerőt szerezni, a MÁV-nál 35 ezer forint jár annak a dolgozónak, aki új munkavállalót szervez be a vasúttársasághoz. A munkavállalói ajánlást a hiányszakmáknál vezetik be. Tovább »

Gondot jelent a jótállás betartása a megyében

2017. augusztus 9., szerda · Hozzászólok

A jótállás és a szavatosság érvényesülésének betartását is elemezte beszámolójában a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Csongrád Megyei Békéltető Testület (CSMBT). A szervezet szerint a 2016-os és a 2017-es számok alapján beigazolódott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárságának feltevése, miszerint a meghibásodott termékek kicserélése, vagy kijavítása túllépi a 15 napos határidőt. Jó hír viszont, hogy a panaszos ügyek többsége a fogyasztók igényeinek megfelelően kerül megoldásra. Tovább »

Kilenc vállalkozást támogat a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

Idén is kiírta pályázatát önkéntes kamarai tagjainak a Kamarai Pénzügyi Alapokból szerezhető forrásokra a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az országosan egyedülálló, 21 éves múltra visszatekintő támogatási lehetőségre eddig összesen 620 megyei kamarai tagvállalkozás pályázott. Ebben az évben a pályázók összesen 28,9 forint visszatérítendő kamatmentes támogatást nyertek el a kamarától. Tovább »

Még lehet pályázni a Kézműves Remekre

2017. július 14., péntek · Hozzászólok

magyar_kezmuves_remek

Sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a Magyar Kézműves Remek Pályázatra a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hódmezővásárhelyen. A kiírás bemutatása mellett a legutóbbi két megyei díjazott, Ambrus Sándor vásárhelyi fazekas mester, és a HÓDFÓ Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. hímzőműhelyének vezetője, Angyal Frigyesné beszélt az elismerés értékéről. Tovább »

Még szorosabb gazdasági együttműködés Magyarország és Szerbia között + FOTÓK

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

szabadka2

Közös elnökségi ülést tartott a Vajdasági Gazdasági Kamara és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara június 16-án, pénteken, Újvidéken. Az eseményen az eddigieknél is szorosabb együttműködési lehetőségekről, és a régiók gazdasági adottságairól is tárgyalt a két gazdasági önkormányzat vezetése. A rendezvényen 20 Csongrád megyei vállalkozó vett rész – írja közleményében a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Tovább »

Építésügyi konferencia Szegeden – Nincs felkészülve az ágazat az új kihívásokra

2017. május 26., péntek · Egy hozzászólás

vedres_istvan-dij016kf

Nagy kihívások elé néz az építőipar a megnövekedett megrendelésállomány miatt, amire a szakma nem feltétlenül készült fel – hangzott el a 10. Nemzetközi Építésügyi Konferencián a kamarai székházban, ahol harmadízben adták át a Vedres-díjakat. Tovább »

Lázár: Szeged-Békéscsaba-Hódmezővásárhely-Szabadka együttműködést tervezünk

2017. május 19., péntek · 2 hozzászólás

kamarai_kuldottgyules0518_1

A gazdasági együttműködés lehetőségét május 26-án terjesztik Orbán Viktor elé Hódmezővásárhelyen – mondta Lázár János a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pénteki küldöttgyűlésén. Tovább »

Gyorsabb lett az átkelés a schengeni határszakaszon

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

A kormány ideiglenesen felfüggesztette a szisztematikus határellenőrzésről szóló uniós rendelet alkalmazását. A Magyar Közlönyben május 9-én megjelent kormányhatározat értelmében a schengeni határ magyar oldalán célzott határellenőrzést vezettek be, jelentősen csökkentve ezzel a várakozási időt. A több száz ingázó munkavállalót hátrányosan érintő szisztematikus ellenőrzés megváltoztatását négy megyei gazdasági önkormányzat, köztük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is kezdeményezte a kormánynál. Tovább »

Mórahalom a szerbiai vállalkozók új magyarországi célpontja lehet

2017. április 29., szombat · Hozzászólok

morahalom_magyar_szerb2

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a kamara Mórahalom térségi szervezete – együttműködve Mórahalom Város Önkormányzatával, valamint a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával – Magyar–Szerb Vállalkozói Fórumot rendezett Mórahalmon április 27-én. A Fórumon közel száz vállalkozó szerzett értékes tapasztalatokat a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok építése terén. Tovább »

Megyei sikerek a szakmai tanulmányi versenyeken

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

szakma_sztar

Immár tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A megmérettetések országos döntőjét április 24-e és 26-a között Budapesten a X. Szakma Sztár Fesztiválon, a Hungexpo Vásárközpontban tartották. Csongrád megyéből 13 tanuló jutott a döntőbe, Koszó Roland első, Csanak Valentina második, és Csatos István, Garai Gábor, valamint Tamás Tibor harmadik helyezést értek el. Tovább »

Magyar-szerb vállalkozói fórumot tartanak Mórahalmon

2017. április 24., hétfő · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a kamara Mórahalom térségi szervezete – együttműködve Mórahalom Város Önkormányzatával, valamint a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával – Magyar–Szerb Vállalkozói Fórumot rendez Mórahalmon április 27-én, csütörtökön. Tovább »

Újból Szakmák Éjszakáján csábítják a fiatalokat a szakképzés világába

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

szakmak_ejszakaja_sajttaj009kf

A szegedi iskolák közel 120 programmal készülnek, 15 helyszínen mutatkoznak be április 21-én. Csupán tavaly tartották meg először szegedi kezdeményezésre a Szakmák Éjszakáját az ország szakképzési centrumaiban, de idén már a határon túli intézményekben is követik a dél-alföldi példát. Tovább »

Holnap jár le a kamarai hozzájárulás befizetésének határideje

2017. március 30., csütörtök · Hozzászólok

Idén is március 31-ig kell befizetnie a kereskedelmi és iparkamarához tartozó vállalkozásoknak az 5000 forintos kamarai hozzájárulást. Sok vállalkozás még napjainkban sem tudja, hogy ezt miért is kell évről-évre megtennie. A már 5 évvel ezelőtt bevezetett intézkedés egyik legnagyobb előnye az önkéntes tagság rendszerének megtartása mellett, hogy feltérképezhetővé tette a működő vállalkozásokat Magyarországon. Tovább »

Tovább erősödő kapcsolatok a vajdasági és a Csongrád megyei kamara között

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

P1230580

Együttműködési megállapodást írt alá a Vajdasági Gazdasági Kamara új elnöke, Boško Vučurević, és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Nemesi Pál. A két gazdasági önkormányzat vezetőinek megbeszélésén szó esett a jövőbeli gazdasági lehetőségekről, a régiók gazdasági adottságairól, és a pályázati forrásokról is. Tovább »

Már uniós támogatást is lehet igényelni az IKT-fejlesztésekre a kisvállalkozásoknak!

2017. március 21., kedd · Hozzászólok

vallalkozz_digitalisan007kf

Az ügyfélkapcsolati rendszerektől a közösségi oldalak használatáig kaphattak segítséget ma a vállalkozások a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén. Már 200 digitálisan felkészült vállalkozás van a megyében. Tovább »

Környezetük teszi önbizalom-hiányossá a nőket

2017. március 8., szerda · Hozzászólok

nok_az_uzleti_eletben001kfBár a munkaadónak semmi köze hozzá, a legtöbb állásinterjún mégis elhangzik a kérdés a női jelöltek felé: van-e már gyermeke, ha nincs, úgy mikor szeretne vállalni. A kellemetlen faggatózásokra nem létezik jó válasz, az álláskereső nők ezért idővel elveszítik önbizalmukat. Kevesen elég bátrak ahhoz, hogy az önmegvalósítás útjára lépjenek – derült ki a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nőnapi programján.
Tovább »

Vállalkozói fórumot tartottak a Kőrösyben

2017. március 2., csütörtök · Hozzászólok

korosy_vallalkozoi_forum

Gazdálkodók, gyakorlati képzőhelyek bevonásával tartottak pályaorientációs rendezvényt az érettségi előtt álló és a szakképzésben részt vevő tanulóknak szerdán az iskola dísztermében. Tovább »

A mórahalmi önkormányzat a helyi cégek vezetőit is homokhátivá tenné

2017. február 23., csütörtök · 3 hozzászólás

morahalom_konferencia02_gs

Vállalkozói fórumot és digitális információs napot tartott a megyei iparkamara Mórahalmon. Beszámoltak a mórahalmi gazdaság elmúlt évéről, szót ejtettek a fejlesztési tervekről, a pályázatokról, a határokon átnyúló együttműködési lehetőségekről. Tovább »

Palotás Sándor kapta a Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat

2017. február 19., vasárnap · Hozzászólok

palotas_sandor1

Palotás Sándor, a Déli-Farm Kft. ügyvezetője vehette át a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat Nemesi Páltól, a gazdasági önkormányzat elnökétől a szervezet üzleti estjén. Az eseményen részt vett Rade Drobac, Szerbia Budapesti Nagykövetségének nagykövete, valamint Pintér Attila Magyarország Belgrádi Nagykövetségének nagykövete is. Tovább »

Ők lehetnek a szakmák sztárjai

2017. február 15., szerda · Hozzászólok

csongrad_megyei_kereskedelmi_es_iparkamara

Összesen 35 Csongrád megyei tanuló jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megyei elődöntőiből. Ők 18 szakmában versenyezhetnek tovább a válogatókon, ahol majd eldől, hogy kik lehetnek ott az áprilisi, fővárosi döntőn, amelyet hagyományosan a Szakma Sztár Fesztiválon rendeznek meg. Tovább »

A piacképes szakképzettséget támogatják a szegedi Déri-iskolában

2017. február 14., kedd · 10 hozzászólás

szakkepzesi_forum006kfAlig néhány hete indította el a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói fórumsorozatát, melynek fő célja, hogy a gyakorlati szakképzésben résztvevő tanulók és a foglalkoztató cégek egymásra találjanak. Ennek első színtere a szegedi Déri Miksa-szakgimnáziumban valósult meg, ahol több mint tíz vállalkozás részvételével szerveztek közös szakmai börzét.
Tovább »

Teakiöntő készült az első idei szintvizsgán

2017. február 6., hétfő · Hozzászólok

csmkik_szintvizsga

Megkezdődtek a szakképzésben résztvevő tanulók szintvizsgái Csongrád megyében. A vizsgákon összesen 700 diák szakmai kompetenciáit mérik fel április végéig. A kompetencia-felmérés első állomása Hódmezővásárhelyen, a Villeroy & Boch Magyarország Zrt. tanüzemében volt, ahol a fiataloknak egy porcelán teakiöntőt kellett készíteniük – közölte a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Tovább »

Kamarai évnyitó – Középpontban a kkv-k és a foglalkoztatás

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

kamara_evadnyito006kf

A munkaerőpiaci változásokat és a versenyképességet gátló, illetve ösztönző tényezőket vették górcső alá a kamara gazdasági évnyitóján. Tovább »

Nemesi Pál: 2016 a megújulásról és az új kihívásokról szólt a kamara életében

2017. január 17., kedd · Hozzászólok

nemesi_pal02_gs

A családok otthonteremtési kedvezménye, a munkaerőhiány kezelése és ehhez kapcsolódóan a foglalkoztatási paktumok voltak az elmúlt év jelentős történései, amelyek érintették a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkáját is – mondta el portálunknak Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke, aki 2016-ban újabb négy évre kapott bizalmat a kamara tisztújító küldöttgyűlésén. Tovább »

Technikusok kezdték a Szakma Kiváló Tanulója verseny elődöntőjét + FOTÓK

2017. január 3., kedd · Hozzászólok

szakma_kivalo_tanuloja_verseny009kfCsongrád megye szinte valamennyi szakképző intézménye képviselteti magát a január közepéig tartó Szakma Kiváló Tanulója versenyen, a kedden kezdődő elődöntővel 313 tanuló méretteti meg magát azért, hogy bejusson az áprilisban megrendezendő kétnapos országos döntőbe.
Tovább »

Sorrendbe állították a legnagyobb Csongrád megyei vállalkozásokat

2016. december 9., péntek · 2 hozzászólás

top100_kiadvany004kfKiadták az első Csongrád megyei TOP 100 kiadványt, melyben nyomon követhető a megye gazdasági teljesítménye, többek között a legnagyobb vállalkozások nettó árbevétele. Utóbbi alapján az első három helyen szegedi cégek állnak, így az ENKSZ, az EDF DÉMÁSZ és a Pick Szeged Zrt. A kiadványt a megyei kereskedelmi és iparkamarában mutatták be pénteken.
Tovább »

Az egyedi tramtrain fejlesztés 48 milliárdból valósul meg

2016. november 25., péntek · 4 hozzászólás

kozlekedesi_konferencia08_gs

A világon mindenütt egyedi tramtrain megoldások születtek, így lesz ez Szeged és Hódmezővásárhely esetében is – hangzott el a kamarai székházban rendezett Nemzetközi Közlekedési Konferencián. A járműbeszerzések és a pályaépítések jövőre indulnak. Tovább »

Szakértőkkel is harcolnak az építőipari lánctartozások ellen

2016. november 22., kedd · 3 hozzászólás

epitoipari_forum006kf

Vannak, akik sportot űznek abból, hogy nem fizetik ki alvállalkozóikat, mások bankgaranciát hívnak le, ami mögött nem áll valós teljesítés – ezekben az esetekben segít a TSZSZ. A kamarai székházában tartott fórumon elhangzott, Csongrád megyében eddig csaknem 30-at nyújtottak be, ezek 60%-át tartották jogosnak a szakemberek. Tovább »

Több mint 800 diák vett részt a kamara Pályaválasztási Napján

2016. november 17., csütörtök · Hozzászólok

palyavalasztas

A virtuális hegesztés és a targoncavezetés mellett akár egy igazi traktort is vezethettek a diákok a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pályaorientációs Napján Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában. A férfias foglalkozások mellett természetesen a gyengébbik nem pályaválasztás előtt álló képviselői sem unatkozhattak az eseményen, ők süthettek, varrhattak, sőt a fodrászat kulisszatitkaiba is bepillanthattak. Tovább »

Fókuszban a hiányszakmák – pályaorientációs napot tartott a kamara

2016. november 16., szerda · Hozzászólok

palyaorientacios_rendezveny002kf

Igaz csak virtuálisan, de a hegesztést és a targoncavezetést is ki lehetett próbálni a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs napján az Agórában, ahol lehetett sütni és varrni is, illetve például a fodrászat rejtelmeibe bepillanthattak a pályaválasztás előtt álló általános iskolások. Tovább »

Visszaadják a szakmák régi rangját – Mestereket avatott a kamara

2016. november 8., kedd · 2 hozzászólás

mesterlevelek_atadasa12_gs

A szakmák presztízsét is növeli egyrészt a mesterképzés, másrészt a gazdasági kamara képzését elvégzett mester alkalmas arra, hogy a jövő nemzedékét is oktassa a gyakorlati képzőhelyeken – hangsúlyozta Kőkuti Attila kamarai alelnök azon az ünnepségen, amelyen karosszérialakatosok, kereskedők, ácsok, állványozók és kőművesek vehették mesterlevelüket. Tovább »

Középpontban a Csongrád megyei szakképzés: Növelni kell a hozzáadott értéktermelő képességet

2016. október 10., hétfő · Hozzászólok

szakkepzesi_roadshow001kf

A piaci szereplők termelékenységének növelése nélkül elképzelhetetlen, hogy az egyre fokozódó munkaerőhiányt orvosolják, addig ugyanis, amíg nem kapnak piacképes fizetést a dolgozók, elvándorolnak – közölte Kőkuti Attila kamarai alelnök a Szakképzési Roadshown. Tovább »

Zárul az Europanizáció projekt

2016. október 1., szombat · Hozzászólok

project_team

Végéhez ért a hét partner, köztük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részvételével megvalósult Európanizáció projekt, melynek célja egy online önértékelési eszköz létrehozása volt. Ennek segítségével a szervezetek mérni tudják saját “európanizációs”, azaz nemzetköziesedési szintjüket. Tovább »

Újabb négy évig kamarai elnök Nemesi Pál

2016. szeptember 30., péntek · Egy hozzászólás

csmkik_sajttaj006kf

Új fejezet kezdődik a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara életében, a következő négy évben a mikro-, kis- és középvállalkozások felzárkóztatására, valamint a gazdasági társaságok termelékenységének növelésére fordít nagy hangsúlyt a kamara – jelentette ki Nemesi Pál, aki újabb négy évre kapott bizalmat a kamara tisztújító küldöttgyűlésén. Tovább »

Holland-magyar együttműködési lehetőségekről tárgyalt az iparkamara

2016. szeptember 21., szerda · Hozzászólok

Szegeden járt Elzo Molenberg, a budapesti Holland Nagykövetség nagykövet-helyettese, aki a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel is találkozott. Hollandia magyarországi diplomáciájának második embere több vonalon is partnercégeket keres projektjeik megvalósításához, melyek sikerességéhez a kamara is hozzájárulna. Tovább »

Digitális jövőt építve nyitnak Európa felé a magyar cégek

2016. szeptember 8., csütörtök · Hozzászólok

fotó

Idén tavasszal indult útjára a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű nagyszabású projekt, amely a vidéki mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt kapaszkodót ahhoz, hogy az informatikai lemaradásukat felismerve fejlesztésbe fogjanak, növelve ezzel a versenyképességüket. Eddig több mint 1000 mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához, ami most Szegedre érkezik.
Tovább »

Szakképzési roadshow indul Csongrád megyében

2016. szeptember 7., szerda · Hozzászólok

A megye szakképzés-fejlesztési koncepciójának alapelvei, valamint a tervezet elkészítésének ütemezése is szerepelt a Csongrád Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság(MFKB) szeptember 6-i ülésének napirendjén. Emellett bemutatkozott a megyei foglalkoztatási megállapodásokat koordináló Megyei Önkormányzati Hivatal, továbbá Szeged Megyei Jogú Város és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Paktumirodája. Tovább »

Ifj. Hajdú József lett a megyei iparkamara hódmezővásárhelyi térségi szervezetének elnöke

2016. szeptember 6., kedd · Hozzászólok

hajdu_jozsef_csmkik_hmvhely

Ifj. Hajdú Józsefet, a H-Fest Kft. projektmenedzserét választották a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hódmezővásárhelyi Térségi Szervezetének elnökének. A szervezet vezető tisztségviselőjén túl, egyebek mellett megválasztották a testület elnökségét is. Tovább »

Térségi kamarai szervezet alakult Mórahalmon

2016. szeptember 5., hétfő · Hozzászólok

csmkik_morahalom

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megalakulása óta megyeszerte működteti sikeresen térségi szervezeteit Hódmezővásárhelyen, Szentesen, Makón, Csongrádon és Kisteleken. Mórahalmon az elmúlt néhány évben nem volt aktív a térségi kamarai szervezet. Mostantól már a Homokhátság vállalkozásai is minden eddiginél hatékonyabban képviselhetik érdekeiket. Tovább »

Eredményesen segíti a vállalkozásokat az Enterprise Europe Network a Dél-Alföldön

2016. augusztus 15., hétfő · Hozzászólok

Egyebek mellett regionális és helyi üzleti rendezvényekkel, személyre szabott tanácsadással, üzletember találkozók szervezésével, valamint külföldi üzleti partnerkereső portál működtetésével segíti a régió vállalkozásainak nemzetközi piacszerzését a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában működő Enterprise Europe Network (EEN) Dél-Alföldi Irodája. A világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata több mint 60 országban van jelen ingyenes szolgáltatásaival. Tovább »

Tovább erősítenék a magyar-szerb üzleti kapcsolatokat

2016. augusztus 10., szerda · Hozzászólok

magyar_szerb_targyalas_csmkik

Szegeden tárgyalt Kismárton Ottó, a Szerb Köztársaság Nagykövetségének gazdasági ügyekért felelős követ-tanácsosa a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel. A megbeszélésen az együttműködési lehetőségek kiaknázása, valamint a gazdasági kapcsolatok élénkítése is a témák között szerepelt.
Tovább »

Következő oldal »