Kilenc vállalkozást támogat a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2017. július 20., csütörtök · Hozzászólok

Idén is kiírta pályázatát önkéntes kamarai tagjainak a Kamarai Pénzügyi Alapokból szerezhető forrásokra a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az országosan egyedülálló, 21 éves múltra visszatekintő támogatási lehetőségre eddig összesen 620 megyei kamarai tagvállalkozás pályázott. Ebben az évben a pályázók összesen 28,9 forint visszatérítendő kamatmentes támogatást nyertek el a kamarától. Tovább »

Még lehet pályázni a Kézműves Remekre

2017. július 14., péntek · Hozzászólok

magyar_kezmuves_remek

Sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a Magyar Kézműves Remek Pályázatra a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hódmezővásárhelyen. A kiírás bemutatása mellett a legutóbbi két megyei díjazott, Ambrus Sándor vásárhelyi fazekas mester, és a HÓDFÓ Hódmezővásárhelyi Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. hímzőműhelyének vezetője, Angyal Frigyesné beszélt az elismerés értékéről. Tovább »

Még szorosabb gazdasági együttműködés Magyarország és Szerbia között + FOTÓK

2017. június 19., hétfő · Hozzászólok

szabadka2

Közös elnökségi ülést tartott a Vajdasági Gazdasági Kamara és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara június 16-án, pénteken, Újvidéken. Az eseményen az eddigieknél is szorosabb együttműködési lehetőségekről, és a régiók gazdasági adottságairól is tárgyalt a két gazdasági önkormányzat vezetése. A rendezvényen 20 Csongrád megyei vállalkozó vett rész – írja közleményében a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Tovább »

Építésügyi konferencia Szegeden – Nincs felkészülve az ágazat az új kihívásokra

2017. május 26., péntek · Egy hozzászólás

vedres_istvan-dij016kf

Nagy kihívások elé néz az építőipar a megnövekedett megrendelésállomány miatt, amire a szakma nem feltétlenül készült fel – hangzott el a 10. Nemzetközi Építésügyi Konferencián a kamarai székházban, ahol harmadízben adták át a Vedres-díjakat. Tovább »

Lázár: Szeged-Békéscsaba-Hódmezővásárhely-Szabadka együttműködést tervezünk

2017. május 19., péntek · 2 hozzászólás

kamarai_kuldottgyules0518_1

A gazdasági együttműködés lehetőségét május 26-án terjesztik Orbán Viktor elé Hódmezővásárhelyen – mondta Lázár János a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pénteki küldöttgyűlésén. Tovább »

Gyorsabb lett az átkelés a schengeni határszakaszon

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

A kormány ideiglenesen felfüggesztette a szisztematikus határellenőrzésről szóló uniós rendelet alkalmazását. A Magyar Közlönyben május 9-én megjelent kormányhatározat értelmében a schengeni határ magyar oldalán célzott határellenőrzést vezettek be, jelentősen csökkentve ezzel a várakozási időt. A több száz ingázó munkavállalót hátrányosan érintő szisztematikus ellenőrzés megváltoztatását négy megyei gazdasági önkormányzat, köztük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is kezdeményezte a kormánynál. Tovább »

Mórahalom a szerbiai vállalkozók új magyarországi célpontja lehet

2017. április 29., szombat · Hozzászólok

morahalom_magyar_szerb2

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a kamara Mórahalom térségi szervezete – együttműködve Mórahalom Város Önkormányzatával, valamint a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával – Magyar–Szerb Vállalkozói Fórumot rendezett Mórahalmon április 27-én. A Fórumon közel száz vállalkozó szerzett értékes tapasztalatokat a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok építése terén. Tovább »

Megyei sikerek a szakmai tanulmányi versenyeken

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

szakma_sztar

Immár tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A megmérettetések országos döntőjét április 24-e és 26-a között Budapesten a X. Szakma Sztár Fesztiválon, a Hungexpo Vásárközpontban tartották. Csongrád megyéből 13 tanuló jutott a döntőbe, Koszó Roland első, Csanak Valentina második, és Csatos István, Garai Gábor, valamint Tamás Tibor harmadik helyezést értek el. Tovább »

Magyar-szerb vállalkozói fórumot tartanak Mórahalmon

2017. április 24., hétfő · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a kamara Mórahalom térségi szervezete – együttműködve Mórahalom Város Önkormányzatával, valamint a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával – Magyar–Szerb Vállalkozói Fórumot rendez Mórahalmon április 27-én, csütörtökön. Tovább »

Következő oldal »