Építésügyi konferencia Szegeden – Nincs felkészülve az ágazat az új kihívásokra

2017. május 26., péntek · Hozzászólok

vedres_istvan-dij016kf

Nagy kihívások elé néz az építőipar a megnövekedett megrendelésállomány miatt, amire a szakma nem feltétlenül készült fel – hangzott el a 10. Nemzetközi Építésügyi Konferencián a kamarai székházban, ahol harmadízben adták át a Vedres-díjakat. Tovább »

Lázár: Szeged-Békéscsaba-Hódmezővásárhely-Szabadka együttműködést tervezünk

2017. május 19., péntek · 2 hozzászólás

kamarai_kuldottgyules0518_1

A gazdasági együttműködés lehetőségét május 26-án terjesztik Orbán Viktor elé Hódmezővásárhelyen – mondta Lázár János a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pénteki küldöttgyűlésén. Tovább »

Gyorsabb lett az átkelés a schengeni határszakaszon

2017. május 12., péntek · Hozzászólok

A kormány ideiglenesen felfüggesztette a szisztematikus határellenőrzésről szóló uniós rendelet alkalmazását. A Magyar Közlönyben május 9-én megjelent kormányhatározat értelmében a schengeni határ magyar oldalán célzott határellenőrzést vezettek be, jelentősen csökkentve ezzel a várakozási időt. A több száz ingázó munkavállalót hátrányosan érintő szisztematikus ellenőrzés megváltoztatását négy megyei gazdasági önkormányzat, köztük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is kezdeményezte a kormánynál. Tovább »

Mórahalom a szerbiai vállalkozók új magyarországi célpontja lehet

2017. április 29., szombat · Hozzászólok

morahalom_magyar_szerb2

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a kamara Mórahalom térségi szervezete – együttműködve Mórahalom Város Önkormányzatával, valamint a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával – Magyar–Szerb Vállalkozói Fórumot rendezett Mórahalmon április 27-én. A Fórumon közel száz vállalkozó szerzett értékes tapasztalatokat a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok építése terén. Tovább »

Megyei sikerek a szakmai tanulmányi versenyeken

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

szakma_sztar

Immár tizedik alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A megmérettetések országos döntőjét április 24-e és 26-a között Budapesten a X. Szakma Sztár Fesztiválon, a Hungexpo Vásárközpontban tartották. Csongrád megyéből 13 tanuló jutott a döntőbe, Koszó Roland első, Csanak Valentina második, és Csatos István, Garai Gábor, valamint Tamás Tibor harmadik helyezést értek el. Tovább »

Magyar-szerb vállalkozói fórumot tartanak Mórahalmon

2017. április 24., hétfő · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a kamara Mórahalom térségi szervezete – együttműködve Mórahalom Város Önkormányzatával, valamint a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával – Magyar–Szerb Vállalkozói Fórumot rendez Mórahalmon április 27-én, csütörtökön. Tovább »

Újból Szakmák Éjszakáján csábítják a fiatalokat a szakképzés világába

2017. április 18., kedd · Hozzászólok

szakmak_ejszakaja_sajttaj009kf

A szegedi iskolák közel 120 programmal készülnek, 15 helyszínen mutatkoznak be április 21-én. Csupán tavaly tartották meg először szegedi kezdeményezésre a Szakmák Éjszakáját az ország szakképzési centrumaiban, de idén már a határon túli intézményekben is követik a dél-alföldi példát. Tovább »

Holnap jár le a kamarai hozzájárulás befizetésének határideje

2017. március 30., csütörtök · Hozzászólok

Idén is március 31-ig kell befizetnie a kereskedelmi és iparkamarához tartozó vállalkozásoknak az 5000 forintos kamarai hozzájárulást. Sok vállalkozás még napjainkban sem tudja, hogy ezt miért is kell évről-évre megtennie. A már 5 évvel ezelőtt bevezetett intézkedés egyik legnagyobb előnye az önkéntes tagság rendszerének megtartása mellett, hogy feltérképezhetővé tette a működő vállalkozásokat Magyarországon. Tovább »

Tovább erősödő kapcsolatok a vajdasági és a Csongrád megyei kamara között

2017. március 23., csütörtök · Hozzászólok

P1230580

Együttműködési megállapodást írt alá a Vajdasági Gazdasági Kamara új elnöke, Boško Vučurević, és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Nemesi Pál. A két gazdasági önkormányzat vezetőinek megbeszélésén szó esett a jövőbeli gazdasági lehetőségekről, a régiók gazdasági adottságairól, és a pályázati forrásokról is. Tovább »

Következő oldal »