Bulvár

Kézműves napot tartottak Sándorfalván

Kézműves napot tartottak Sándorfalván

2015. július 6., hétfő
Kézműves napot tartottak Sándorfalván
sandorfalva_kezmuves_nap

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari tagozata, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete, valamint a sándorfalvi önkormányzat kézműves napot szervezett július 4-én a sándorfalvi Pallavicini-kastély parkjában. Az elsősorban a hagyományok ápolása, a kézműves mesterségek iránti tisztelet kifejezése, a kézművesek munkáinak, míves termékeinek, alkotásainak bemutatása volt.

Idén egy ünnepélyes szakképzési programmal, a közelmúltban végzett kereskedő, épület- és szerkezetlakatos, hegesztő és fodrász mesterek mesterleveleinek átadásával gazdagodott az egész napos program. A mestereknek járó oklevelek átadása után

Kőkuti Attila

, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke beszédében kiemelte a céhes időkben jellemző minőségi megkülönböztetést, melyben a mester a szakma csúcsát jelentette. A Kamara ezt hozná vissza a magyar szakképzésbe. Ezzel segítve, hogy a szakemberek ismét magas színvonalú szaktudással vehessenek részt a nemzetközi versenyben. Hozzátette: ehhez át kell alakítani, meg kell erősíteni az iskolarendszert, és színvonalas gyakorlati képzőhelyeket kell bevonni. Ezért született az a rendelkezés is, hogy szeptembertől csak mester végezhet gyakorlati képzést, továbbá ezért indította el a kamara mestervizsgára felkészítő tanfolyamait, aminek kézzel fogható eredménye máris látható – utalt a frissen avatott mesterekre. A rendezvényen a mesterségek és a mesterek munkáinak bemutatása mellett családi programok fogadták a résztvevőket. A koncertek mellett divatbemutató színesítette a VI. Kézműves Napot. A Szeged Szépe verseny indulói az Aphrodite Szalon ruhakölteményeiben mutatták be a most avatott fodrászmesterek által készített frizurákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.