Bulvár

Adócsalás miatt vádat emeltek egy makói iskolaszövetkezet vezetői ellen

Adócsalás miatt vádat emeltek egy makói iskolaszövetkezet vezetői ellen

2015. június 26., péntek
Adócsalás miatt vádat emeltek egy makói iskolaszövetkezet vezetői ellen

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség két férfi ellen, mert egy makói székhelyű iskolaszövetkezet vezetőiként 550 millió általános forgalmi adó megfizetését mulasztották el - tájékoztatta a főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a főügyészség a vádlottakat üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja. A vádirat szerint a vádlottak 2012-2013-ban egymást követően voltak elnökei egy makói székhelyű iskolaszövetkezetnek, amely munkaerő-közvetítéssel foglakozott. Egy dunántúli székhelyű cég megbízásából munkavállalókat toboroztak, főként multinacionális cégeknek, és az ezzel kapcsolatos szerződéseket a szövetkezet nevében a vádlottak kötötték. Ők számlázták le a szerződések alapján a szövetkezetnek járó jutalékot, ennek áfavonzatát azonban nem vallották be, adófizetési kötelezettségüknek sem tettek eleget, amivel 550 millió forint kárt okoztak az állami költségvetésnek. Miután elrendelték a szövetkezet felszámolását, a vezetők egyike a felszámoló többszöri felszólítása ellenére sem adta át a cég iratanyagait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.