Bulvár

2324 különböző radírja van a szegedi angoltanárnőnek + FOTÓK

2324 különböző radírja van a szegedi angoltanárnőnek + FOTÓK

2015. február 14., szombat
2324 különböző radírja van a szegedi angoltanárnőnek + FOTÓK
radir_kekei_judit11_gs

Általános iskolás kora óta gyűjti a radírokat Békei Judit - a Vasvári angoltanárja az évek alatt tekintélyes törlőgumi-kollekcióra tett szert, családja és barátai is rendszeresen ajándékoznak neki különleges darabokat.

Szagos, világítós, tankos, dinoszauruszos, eurós, brit, kínai - komoly fejtörést okoz

Békei Judit

számára, hogy miként kategorizálja radírgyűjteményét. A szegedi angoltanárnő kollekciója egészen pontosan 2324 egyedi darabot számlál, egy füzetet is indított az újabb különlegességek elkönyvelésére. Egy külön zacskót megtöltenek emellett a cseredarabok, melyekből több is összegyűlt az évek során.

Távol-keletről és Ausztráliából is érkeznek újabb darabok

"Általános iskolás koromban indult ez a gyűjtőszenvedélyem, miután megcsodáltam az egyik osztálytársnőm radírjait. Az első példányokat még a nagyapámtól kaptam, ezeket külön raktam és nagy becsben őrzöm" - mesélte a SZEGEDma.hu portálnak a tanárnő. Először csak a környező boltokban vásárolta meg a szebb darabokat, később viszont más országokból érkezett különlegességek is bővítették a kollekciót. "Egy időben operként dolgoztam Londonban, ahol az ország nevezetességeit felvonultató radírokat gyűjtöttem, a Tower Bridgbe-ből és Madame Tussaud panoptikumából is hoztam egy-egy darabot. Szüleim és barátaim is segítik hobbimat, rendszeresen meglepnek valamilyen különlegességgel, évente 2-300 új darabbal bővül a kollekció" - mondta el Békei Judit. Édesapja fából tárolódobozokat készített neki, melyek segítségével gyereknapra és rendezvényekre is vitte már az egyedi gyűjteményt.

radir_kekei_judit01_gs

A földgolyó szinte minden országa képviselteti magát a radírok között, Nyugat-Európából bőségesen érkeztek, de vannak Dubaiból, Kínából, Japánból és Ausztráliából is darabok. Minden, ami népszerű, megtalálható radírban is, a Star Warstól a Transformersen át mozik és rajzfilmek is visszaköszönnek gumik formájában. Judit már kimondottan a ritkaságokat keresi: van világító radírja, bűvészmutatvány bemutatására alkalmas, felhúzásra guruló és olyan is, amibe egy óra van beleépítve. A jelenlegi Guinness-rekordtól sajnos távol van még: egy 2006-os bejegyzés szerint a német Petra Engels 19,571 egyedi radírgumit tudhat magáénak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.