Bulvár

Az idén 350 ezer rászorulónak segíthet a Mikulásgyár

Az idén 350 ezer rászorulónak segíthet a Mikulásgyár

2014. december 26., péntek
Az idén 350 ezer rászorulónak segíthet a Mikulásgyár
mikulas_telapo_karacsony

Az elmúlt évinél 20 százalékkal több adomány gyűlt össze az idén a Mikulásgyárban, így akár 350 ezer rászorulónak is segítséget nyújthatnak a karitatív akcióban - tájékoztatta a Mikulásgyár főszervezője pénteken az MTI-t.

Zsolnai Endre

közlése szerint a jó eredmény annak is köszönhető, hogy az idén ismét több "gyáregységet" működtettek. Az 56-osok tere mellett Budapesten a Mammutban, a biatorbágyi Premier Outletben, illetve a győri ETO Parkban is gyűjtötték az adományokat. Országszerte a Duna House ingatlanirodáit és a Jófogás.hu találkozási pontjait is ideiglenes gyűjtőpontokká "nyilvánították", így több mint 130 helyen személyesen lehetett leadni az adományokat, a posták pedig ingyenesen fogadták be a Mikulásgyár feliratú csomagokat. Az adománygyűjtő akció eredménye csak január első hetében válik véglegessé - közölte a főszervező, hozzátéve, hogy a begyűjtött ajándékok túlnyomó többségét már karácsony előtt megkapták a rászorulók, ám januárban is folytatódik az adományok szétosztása. Zsolnai Endre beszámolója szerint az idén több rekord is megdőlt: december 20-án kilencezren látogattak el a 56-osok terén felállított Mikulásgyárba. Az idén érkezett a legnagyobb élelmiszeradomány is, amely húszezer gyermek egy napi vacsoráját fedezheti. Az idén első alkalommal állítottak fel jótékonysági sütigyárat a Mikulásgyár mellett, amely becsületkasszás formában fatörzsszeleteket és más édességeket kínált. A bevételből tűzifát vásárolnak a rászorulóknak. Az akció főszervezője felidézte: a statisztikák szerint évente háromszáz ember fagy meg saját lakásában, ők azok a többnyire idős, beteg emberek, akik a szociális ellátórendszerek, a karitatív szervezetek számára többnyire láthatatlanok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.