Bulvár

Szegedről figyel az időjárási radar kilencedik szeme

Szegedről figyel az időjárási radar kilencedik szeme

2014. augusztus 28., csütörtök
Szegedről figyel az időjárási radar kilencedik szeme
idokep_radar_szeged_02

Az ország kilencedik, figyelő szeme a szegedi Napfényfürdő Aquapolis csúcstornyára került. A radar a délkeleti megyék, a határmenti régiók időjárási változásai felett ügyel.

A Radar Szeged Aquapolis névre keresztel lokátor az óriáscsúszdák tetejéről pásztázza a környéket. Mintegy 150-200 km-es távolságra is ellát, éles érzékelőivel időben jelez a környéken kialakult zivatarokról, viharokról. Az alföldi radar jól kiegészíti Budapest, Szolnok, Keszthely, Balkány, Bükk, Kölked, Pozsony és Siófok figyelőrendszereit, egymást segítve már nem csak a viharokat, hanem a fagyott csapadékot is érzékelik - írja az

Időkép.hu

.

idokep_radar_szeged_01

Az Aquapolist tavaly év végén kereste meg az Időkép azzal szándékkal, hogy a toronycsúszda legmagasabb pontjára felkerülhessen az időjárás-figyelő - árulta el portálunk kérdésére

Szabó Mihály

ügyvezető igazgató. A fürdő látogatói semmit sem érzékelnek a szerkezet működéséből, a fehér radar működése csak akkor látványos, ha a közelben fokozódik a széljárás. Ekkor ugyanis az időjárási jelenségek után kutató szerkezet forogni kezd, így veszi fel az adatokat a közelgő viharokról, zivatarokról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.