Csongrád megyei fürdők is készülnek a Magyar fürdőkultúra napjára

2017. október 12., csütörtök · Egy hozzászólás

A Magyar Fürdőszövetség több mint 30 tagja vesz részt a Magyar fürdőkultúra napján, amelyet már öt éve minden évben október második szombatján, az idén október 14-én tartanak – mondta Hegyi Ákos, a szövetség főtitkára az MTI-nek csütörtökön. Tovább »

Hűtlen kezelés gyanúja a Ligetfürdő eladásánál: feljelentés-kiegészítést rendeltek el

2016. július 1., péntek · 16 hozzászólás

jobbik_aquapolis001kf

A Ligetfürdő Kft. értékesítésével az igazságügyi könyvszakértő szerint legalább 2,4 milliárd forintos kár érte a várost. Német Ferenc Botka László ellen tett feljelentésének kiegészítését rendelte el a megyei ügyészség. Ezt követően döntenek arról, hogy elrendelik-e a nyomozást. Tovább »

Hűtlen kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést Botka ellen – a könyvszakértő szerint legalább 2,4 milliárd forint vagyoni kár érte a várost a fürdőeladás miatt

2016. június 24., péntek · 46 hozzászólás

nemet_ferenc01_gs

A Ligetfürdő Kft. értékesítésével az igazságügyi könyvszakértő szerint legalább 2,4 milliárd forintos kár érte a várost. A vizsgálat eredménye miatt feljelentést tett a jogi bizottság külsős tagja. Tovább »

Szentistványi: Az első pillanattól kezdve kódolva volt a rendszerben az Aquapolis monopolhelyzete

2015. december 11., péntek · Hozzászólok

jobbik_aquapolis001kf

A képviselő már a Védegylet tagjaként, két ciklussal ezelőtt tiltakozott a Napfényfürdő Aquapolis beruházás ellen. Azt tapasztalta, hogy félelmeik igazolódtak, mert hamarosan valóban átkerül a Hunguest Zrt-hez a fürdőkomplexum. Tovább »

Semmi meglepetés: nem pályázott senki az Aquapolisra

2015. december 3., csütörtök · 29 hozzászólás

napfenyfurdo_aquapolis02_gs

Nem kell senkinek a minimumvételárral, tagi és banki kölcsönnel közel 8 milliárd forintért kínált Ligetfürdő Kft., így 1,4 milliárdért a Hunguesthez kerül. Szentgyörgyi Pál szerint nincs szó összeesküvésről, Bartha László szerint viszont bele sem szabadott volna vágni a projektbe, mert a végeredmény egyértelmű volt. Tovább »

Kosárlabda: a szedeákosok is a Napfényfürdő új fitnesztermében edzenek + FOTÓK

2014. szeptember 18., csütörtök · 3 hozzászólás

szedeak_sajttaj08_gs

Csütörtök délután sajtótájékoztató keretében mutatta be új játékosait a Naturtex-SZTE-Szedeák, egyben a klub, a Napfényfürdő Aquapolis és a Szegedi Tudományegyetem között köttetett megállapodásról is szó esett.
Tovább »

Ingyenes fürdőbelépőt és az újszegedi toronyház helyzetének megoldását indítványozza a Jobbik (FRISSÍTVE)

2014. augusztus 7., csütörtök · 5 hozzászólás

toth_peter_gs

A pénteki rendkívüli közgyűlésen rendezné a Temesvári körúton lévő toronyház lakóinak helyzetét a Jobbik, egyben a szegedi iskolásoknak is ingyenes belépőket biztosítana az Aquapolisba. Solymos László alpolgármester szerint a Jobbik azt sem tudja, mi történik a városban. Tovább »

Az Aquapolisban hűsölhettek az ÁGOTA-tábor lakói + FOTÓK

2014. július 26., szombat · 13 hozzászólás

szeged_napfenyfurdo10_gs

A strandolásról, pihenésről szólt a pénteki nap az ÁGOTA-tábor lakói számára, akik a Napfényfürdő Aquapolis hűs habjaiban mártózhattak meg. Sokuk számára ritkán adatik csupán meg, hogy egy ilyen fürdőkomplexumban kapcsolódhassanak ki. Tovább »

Csobbanj Európával Szegeden és Mórahalmon

2014. július 20., vasárnap · Hozzászólok

morahalom_szt_erzsebet_gyogyfurdo

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztató Irodája és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák idén ötödik alkalommal valósítják meg a „Csobbanj Európával!” roadshow-t.
Tovább »

Jobbik: a Napfényfürdő veszteségének java is a szegedieket terheli (FRISSÍTVE)

2014. június 25., szerda · 52 hozzászólás

racz_tibor_jobbik01_gs

A szegediek csak ráfizetnek a Napfényfürdőre a jobbikos Rácz Tibor szerint, hiszen sokan nem tudják megfizetni a belépőt, ezen felül az üzemeltető cég vesztesége részben a várost terheli. Tovább »

Olcsóbb fürdési lehetőséget biztosítana a Jobbik a szegedieknek

2014. június 24., kedd · 21 hozzászólás

ligetfurdo_belacikk

Tizedére csökkentené a szegediek számára a Napfényfürdő Aquapolis szolgáltatásainak árát a Jobbik helyi szervezete. Rácz Tibor képviselő szerint a helyiek nem tudják megfizetni a több száz milliós veszteséggel üzemelő fürdő belépőjét, javaslatával a nyárra ismét “visszakaphatnák fürdőjüket” a helyiek. Tovább »

Az Aquapolisban mosakodtak a Röszkénél ragadt kamionosok + FOTÓK

2014. február 3., hétfő · 7 hozzászólás

kamionosok_tisztalkodasa12_gsTíz sofőrt szállítottak hétfő éjszaka Röszkéről a Napfényfürdő Aquapolisba, hogy vehessenek egy meleg zuhanyt. A kamionosok négy napja vesztegelnek az átkelőnél, eddig nem volt lehetőségük tisztálkodni. Tovább »

Fogyasztóbarát Tanúsítvány a szegedi Napfényfürdőnek + FOTÓK

2013. február 26., kedd · 6 hozzászólás

Magyarországon hatodikként, a fürdők közül elsőként kapott Fogyasztóbarát Tanúsítványt a szegedi Napfényfürdő. Az erről szóló oklevelet Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Főigazgatója adta át Szabó Mihálynak, a Ligetfürdő Kft. ügyvezető igazgatójának.
Tovább »

Napfényes egészség – gyógyászati kezelések a szegedi Aquapolisban + FOTÓK

2012. július 20., péntek · Egy hozzászólás

Három reumatológus szakorvos, négy gyógytornász és tizenöt masszőr áll a páciensek rendelkezésére a Napfényfürdő Aquapolisban, ahol a gyógyulni vágyókat is fogadják immár két éve. A gyógyászati részlegben több, régiónkban egyedülálló kezelés is elérhető, például a függesztőrács terápia.
Tovább »

Felszámolják a Napfényfürdő egyik kivitelezőjét

2012. március 13., kedd · 19 hozzászólás

Már a fürdő átadásakor 2010 nyarán több alvállalkozó fordult a sajtóhoz, hogy nem fizették ki bérüket – összesen több mint 100 millió lógott a levegőben akkor, többségüknek a Sky-Builder Építőipari Zrt.-vel volt szerződésük. A cég akkor vádaskodásról beszélt, s feljelentéssel fenyegetőzött, most pedig felszámolják.
Tovább »

Ezúttal minden rendben volt az Aquapolisban + FOTÓK, VIDEÓ

2011. július 27., szerda · 14 hozzászólás

Nyári fogyasztóvédelmi ellenőrzés

fogyved_aquapolis_it (26) A Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai ezen a nyáron is kiemelt figyelmet fordítanak az úgynevezett mutatványos berendezések – körhinták, ugrálóvárak, csúszdák és fürdők – biztonságos üzemeltetésére és a vendéglátóhelyek működésének általános kereskedelmi feltételeire.
Tovább »

Civilek viszontválasza Ligetfürdő-ügyben

2010. május 24., hétfő · 30 hozzászólás

napfenyfurdo12_gs A fürdő körüli körbetartozások során egy vita alakult ki portálunkon az érintett cég és az azt hírbehozó Szegedi Civil Fórum között. A megnevezett cég a SZEGEDma.hu-ra május 21-én eljuttatta válaszlevelét az őt ért vádakra, amelyre most a civilek is reagáltak.
Tovább »

A fővállakozó nyilatkozata Ligetfürdő-ügyben (Frissítve)

2010. május 21., péntek · 4 hozzászólás

ligetfurdo_it_10 A Napfényfürdő Aquapolis átadása után a Szegedi Civil Fórum tartott sajtótájékoztatót, ahol olyan alvállalkozókat képviselt, akiknek a fürdő-beruházással kapcsolatban tartoznak cégek. A fórum képviselője a beruházást végző konzorcium egyik tagját, a Sky-Builder Zrt.-t is megnevezte, mint adóst. A cég alábbi nyilatkozatában reagált a fórum sajtótájékoztatójára.
Tovább »

Napfényfürdő: átadás és körbetartozás? + HANG

2010. május 19., szerda · 49 hozzászólás

ligetfurdo_it_01 Elkészült a szegedi Napfényfürdő Aquapolis második üteme, átadták az ország legnagyobb, 30 ezer négyzetméteres alapterületű éves üzemeltetésű fürdőjének szabadtéri medencéit. Az átadás után a Szegedi Civil Fórum tartott sajtótájékoztatót: szerintük a beruházás kapcsán mintegy tucatnyi alvállalkozónak tartoznak több mint 150 millió forinttal.
Tovább »

Szögedi Védegylet: MSZP-s kampányfürdő Szegeden

2010. április 20., kedd · 17 hozzászólás

furdo08_gs Bátran állíthatjuk, hogy ilyen fürdőavató még nem volt Szegeden – nyilatkozta portálunknak Szabó László ellenzéki önkormányzati képviselő. A Szögedi Védegylet elnöke szerint a beruházás minden pontja botrányos, miközben Botka László polgármester kampánycélokra használja a be nem fejezett fürdő átadását.
Tovább »

Utazási börze: a válságban is utazunk

2010. március 22., hétfő · Hozzászólok

utazasi_kiallitas_it (6) A hétvégén rendezték meg az IH Rendezvényközpontban a hagyományos tavaszi utazási börzét, ahol számtalan utazási iroda és magyarországi régió kínálatával ismerkedhettek meg a látogatók. Az érdeklődők nagy száma és az ajánlatkérések jelzik, hogy a szegediek egy rétege a válság hatására sem mond le a nyaralásról.
Tovább »

Virtuális túra a megújult újszegedi fürdőkomplexumban

2010. március 15., hétfő · 20 hozzászólás

A több mint 6 milliárd forintos beruházás eredményeként a szegedi Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél található egykori Ligetfürdő helyén egy minőségileg új, a korábbinál nagyobb kapacitású wellness-, gyógy- és fürdőkomplexum, a Napfényfürdő Aquapolis Szeged nyitja meg kapuit március végén.
Tovább »

Ismét körbetartozások miatt mentek utcára a munkások

2010. március 9., kedd · 12 hozzászólás

Mintegy két tucat építőipari munkás jelent meg az épülő Napfényfürdő közelében, az Erzsébet liget díszkútja előtt. Elterjedt a hír, hogy körbetartozások miatt lesz demonstráció, melyben akár a fürdőépítést végző fővállalkozói kör is érintett lehet, de kiderült, hogy két alvállalkozó magáncég pénzügyi vitája miatt nem kapják meg már december óta a bérüket a munkások.
Tovább »

LMP: Kampánycélra használja a gyereket az önkormányzat – frissítve!

2010. március 8., hétfő · 39 hozzászólás

lmp_ligetfurdo_it A Védegylet szegedi csoportja és a Lehet Más a Politika párt Botka László polgármester bejelentése miatt – miszerint „április 1-jétől a tanítási év végégig, azaz június 15-éig minden szegedi általános és középiskolás ingyen juthat el a hamarosan megnyíló Napfényfürdő Aquapolisba” – sajtótájékoztatót tartott hétfőn az újszegedi Liget bejáratánál, a fürdővel szemben.
Tovább »