Bulvár

Az önkéntes tűzoltók is kitelepültek a ruzsai falunapra

Az önkéntes tűzoltók is kitelepültek a ruzsai falunapra

2014. május 20., kedd
Az önkéntes tűzoltók is kitelepültek a ruzsai falunapra
S1070031

A hétvégén, a rossz idő ellenére a ruzsai falunap keretén belül a Ruzsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület is kitelepült, hogy a népszerűsítse a lakosság körében a tűzmegelőzést illetve bemutassa a tűzoltóság munkáját.

A településen 2012. óta hivatásos katasztrófavédelmi őrs is működik, akik játékos programok keretében várták a lakossági érdeklődőket a ruzsai falunapon. Népszerű volt a tűzoltóteke, amit nem golyóval, hanem tűzoltótömlővel kellett játszani. A gyerekeknek volt külön gyereksarok, ahol többek között színes kifestőkkel és papírlapból kivágható tűzoltóautóval várták őket, de lephetőségük nyílt az egyesület járművébe is beszállni. A "tűzoltó bázison" a fiatalok és a felnőttek 10 kérdéses tűzoltó teszttel, tűzoltó "totóval" mérhették fel tudásukat. A kitöltők között délután két alkalommal is, helyben beváltható nyereményeket sorsoltak ki üdítő és sör formájában. A teszt kitöltői közül többen megjegyezték hasznosságát, hiszen nem árt az alapvető ismereteiket felfrissíteni. A kitelepülésen továbbá felhívták a figyelmet az tűzesetek, illetve a figyelmetlenségből adódó tűzesetek megelőzésére is. Száraz időben akár egy autóból kidobott csikk is komoly tragédiát tud okozni, ezért is fontos, hogy fokozottan figyeljünk környezetünkre, egymásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.