Kakast főztek, járdát adtak át Pusztamérgesen + FOTÓK

2017. szeptember 17., vasárnap · Hozzászólok

Kiváló hangulatban, nagyszerű közösségben főzték a pörköltöt a Csongrád megyei településen. A nagy hagyományokkal bíró Szüreti Fesztivál és Kakaspörköltfőző Verseny idei kiírása immáron a huszonkettedik volt a sorban. Az esemény keretében egy felújított járdaszakaszt is átadtak. Tovább »

A legfinomabb töltött káposztát keresték Röszkén + FOTÓK

2017. augusztus 5., szombat · Hozzászólok

toltottkaposzta_roszke01_gs

Hagyomány és gasztronómia – háromnapos programkavalkáddal várják az érdeklődőket Röszkén. A néptáncosok, fogathajtók, kézművesek, gyermekprogramok és koncertek színesítette falunapokon főzőcsapatok is felvonultatták repertoárjuk legjavát. A mórahalmi Napfény Nyugdíjasklub tagjai söpörték be az elsőnek járó elismerést. Tovább »

Répás finomságokkal hódítanak a domaszékiek

2017. július 21., péntek · Hozzászólok

megyei_ertekeink_morahalom08_gs

A Csongrád Megyei Értékek Napján is tarolt a répalé és a répalekvár. Az ínyenc fogásokat nem csak a kifinomult gasztrokibicek tudják megkreálni. Az egyszerű receptek alapján bárki könnyedén elkészítheti őket. A hétvégén a Domaszéki Falunapokon minden finomság megkóstolható. Tovább »

Szoborszenteléssel és Nagy Feróval ünnepel Algyő

2017. április 20., csütörtök · 5 hozzászólás

szobor_atado copy

Nepomuki Szent János szobrát avatják pénteken délután a Fehér Iskola mögötti Tisza gáton – ezzel veszi kezdetét az Algyői Falunapok, amely keretében új produkcióval rukkol elő a Móra Ferenc Népszínház, a civil szervezeteknek részvételével főzőversenyt tartanak, a sztárvendég pedig Nagy Feró és a Beatrice lesz. Tovább »

Beszabályozták a Hírmondót, és a falunapi fellépőkről is a testület dönt Algyőn + FOTÓK

2016. január 22., péntek · Hozzászólok

algyoi_kozgyules_januar20_gs

Az idei költségvetési tervezet szöveges előterjesztését apróbb módosításokkal, vita nélkül fogadta el az algyői képviselő-testület, melynek ülésén többek között önkormányzati cégek üzleti tervéről tárgyaltak, szmsz-t alkottak a helyi lapnak, az Algyői Hírmondónak, illetve személyeskedésektől sem mentesen vitáztak arról, hogy vajon a testület beleszóljon-e abba a jövőben, hogy ki legyen a falunapon a sztárvendég. Tovább »

Nyárbúcsúztatót tartanak Gyálaréten

2015. szeptember 1., kedd · 3 hozzászólás

csaladi_nap_gyalaret06_gs

Szeptember 12-én, szombaton tizenhatodik alkalommal tartanak Nyárbúcsúztató falunapot Gyálaréten, a Művelődési Centrumban, Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő támogatásával. Tovább »

Nemzetközi töltött káposzta, veterán járművek és R-GO a Röszkei Falunapokon

2015. július 11., szombat · Hozzászólok

toltottkaposzta_018_mj

Három napos mulatság várja a vendégeket Röszkén július-augusztus fordulójának hétvégéjén, a programok között találhatunk néptáncfesztivált, R-GO koncertet, fogathajtó- és töltött káposzta-főző versenyt, veterán autótalálkozót is, valamint színpadra áll a Nagyecsedi Fekete Szemek. Tovább »

Gyálaréti falunap Lúdvári Vénusszal és focival + FOTÓK

2014. szeptember 7., vasárnap · 6 hozzászólás

csaladi_nap_gyalaret06_gs

A Lúdvári Vénusz termékenységi szoborról szóló tájékoztató fogadta a gyálaréti falunapra érkezőket a művelődési centrumnál, ahol kiállításra invitálták a helybélieket, továbbá koncerttel és sportprogramokkal készültek a szervezők. Tovább »

Tápai színes kavalkád + FOTÓK

2013. június 1., szombat · Hozzászólok

tapei_falunapok28_gsTápén az összefogás ünnepének tekintik a hagyományos falunapokat, hiszen egyetlen ilyen rendezvény sem jöhetett volna létre az évek során sok helyi és szegedi vállalkozó, civil támogatása és a részönkormányzat tagjainak, a művelődési ház munkatársainak önzetlen segítsége nélkül. Több, mint 50 támogatónak nagylelkű felajánlásával valósul meg a hét végi, 3 napig tartó mostani ünnepség is. Tovább »

Trambulinról a nyeregbe pattantak a Gyálaréti Falunapon + FOTÓK

2012. szeptember 17., hétfő · 2 hozzászólás

Immáron 13. alkalommal tart falunapot Gyálarét: a rendezvénynek otthont adó Borostyán birtokon a kicsiket ugrálóvárral, lovaglással és kézműves-foglalkozásokkal, míg a nagyobbakat koncerttel és előadással várták a szervezők.
Tovább »

Tóth Gabi is fellép a Deszki Falunapokon

2012. augusztus 28., kedd · 4 hozzászólás

Augusztus 31. és szeptember 2-a között rendezik meg Deszken a XVIII. Falunapokat. A programkavalkád péntek este 18 órakor kezdődik egy kiállításmegnyitóval a Faluház kupolatermében, majd 18.30-kor ünnepi műsor veszi kezdetét a Faluház előtti színpadon. 20 órától Tóth Gabi műsorára rophatják az érdeklődők, majd 20 óra 30-tól a Drink Panthers fergeteges bulija következik.
Tovább »

Paripák, paprikaviadal és borverseny szatymazi barack helyett + FOTÓK

2012. július 14., szombat · Hozzászólok

A hétvégi Szatymazi Falunapok egyik leglátványosabb eseménye a lovasfogatok felvonulása volt, közel negyven szekér, konflis, hintó robogott végig a falu Ady Endre utcáján. Idén kétszer is támadott a fagy, így a térség híressége, az őszibarack hiányzott az eseményről, volt viszont őröltpaprika- és borverseny.
Tovább »

Kétlóerős F1 Röszkén + FOTÓK

2011. augusztus 8., hétfő · Hozzászólok

Falunapi fogathajtóverseny

fogathajtas_roszke_it (43) Talán csak annyi volt közös az F1-es száguldó cirkusz és a Szeged melletti község, Röszke versenyében, hogy mindkét esetben szigorú szabályok szerint zajlott a küzdelem, mindenütt négy kereke van a kocsiknak, melyeket lóerők hajtanak. Bár a benzingőzös viadalban akár ezer ló is megbújhat a járművekben, a röszkei falunapon most ez „csak” maximum kettő volt járművenként.
Tovább »

Szentmihály, nem Mihálytelek + FOTÓK

2011. július 17., vasárnap · 18 hozzászólás

Falunap motoros felvonulással, focimeccsel

szentmihaly_falunap08_gs A szentmihályiak apraja nagyja részt vett szombaton a Betyárok terén megrendezett, remek hangulatban zajló falunapon, amelyen hagyományteremtő szándékkal először motoros felvonulást rendeztek, majd a település focicsapata fogadta Baktó együttesét.
Tovább »

Magyarcsanádi ünnepségek a hétvégén

2010. szeptember 21., kedd · Egy hozzászólás

Határnyitás, falunap és búcsú

Magyarcsanádon szeptember 25-én, szombaton rendezik meg a XIII. falunapot, előző nap azonban már megkezdődnek a programok. Farkas Jánosnétól, a település polgármesterétől megtudtuk, ideiglenes határnyitást terveznek pénteken, a Maros parton, a volt közúti híd hídfőjénél.
Tovább »