Megszűnik a családi házak kötelező kéményellenőrzése

2017. október 17., kedd · Egy hozzászólás

Az Országgyűlés kedden megszüntette a családi házak kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzését, amelyet ezentúl a tulajdonosok megrendelésére, de továbbra is ingyenesen végezhet el a katasztrófavédelem, illetve egyes településeken az önkormányzati közszolgáltató. Tovább »

Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel. Tovább »

Megelőzhetők a mustgázzal kapcsolatos balesetek

2017. augusztus 29., kedd · Hozzászólok

A nyár vége és az őszi idő kezdete a szüret, ezzel együtt a bortermelés fontos időszaka, amely egyik jellemző veszélyforrása a mustgáz. Évről évre csaknem tucatszor riasztják miatta a tűzoltókat és bár egyszerű a balesetek megelőzése, szinte egyetlen esztendő sem telik el tragédia nélkül – adta ki közleményét az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Tovább »

73 ezer hektáron folytatódik az országos szúnyogirtás

2017. augusztus 7., hétfő · Egy hozzászólás

Folytatódik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által június elején megkezdett szúnyogirtás; a héten újabb 73 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat és pótolják a kánikula miatt kimaradt területek ártalmatlanítását is – tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t. Tovább »

Következő oldal »