Ruzsára vezetett az út a boldogsághoz

2017. szeptember 15., péntek · Hozzászólok

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és Székkutas Önkormányzata között létrejött együttműködésnek köszönhetően gazdára talált egy kutyus a település ebrendészeti telepéről. A vörös szőrmókot Ruzsán, egy tanyán fogadták örökbe, ahol már ismerkedik a két másik kutyussal és a cicákkal is. Tovább »

A Ruzsai Falunapon debütál a Hetedhét Cekkeres kisfilm – a Homokhátság márkájává tennék a védjegyet

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

cekkeres_vedjegy_ruzsa_01

A Homokhátságon élők helyben maradását is segítheti a Hetedhét Cekkeres védjegy, amely hat település portékáit kínálja. Üllésen például a település lakosságának a fele a mezőgazdaságból él, ezért is tartják fontosnak a Ruzsa vezetésével megvalósult településközi együttműködést. A védjegy reklámozása már javában zajlik, szombaton a Ruzsai Falunapon debütál pedig a védjegyet bemutató kisfilm is debütál. Tovább »

Hetedhét Cekkeres védjegyet vezetett be hat homokhátsági település

2017. április 27., csütörtök · Hozzászólok

krumpli_burgonya_mezogazdasag

A minőségi helyi termékek piacra jutását segítendő bevezette a Hetedhét Cekkeres védjegyet hat homokhátsági község – közölte Sánta Gizella (független) ruzsai polgármester csütörtökön az MTI-vel. Tovább »

Cekkeren innen… és cekkeren túl – Hetedhét cekkeres védjegy Csongrád megyében

2017. április 20., csütörtök · Hozzászólok

hetedhet_cekkeresCekkernagyi, cekkerbusz – debütál a Hetedhét Cekkeres márkanév április 27-én, Ruzsán. A helyben megtermelt és előállított termékek piacra kerülését, ezáltal a helyi gazdaság élénkítését és a közösség építését tűzte zászlajára az a településfejlesztési program, amelynek égisze alatt Hetedhét Cekkeres védjegy kerül bevezetésre Csongrád megye hat településén. A Ruzsa Község vezetésével, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék összefogásával megvalósult településközi együttműködés egyedülálló hazánkban. Tovább »

Hátország: győzelemmel kezdték a tanévet a ruzsai gyerekek Telkiben

2015. október 7., szerda · Hozzászólok

ruzsa_bozsik

Immár hagyományosan, minden tanév elején és végén Telkiben rendezi meg a Magyar Labdarúgó Szövetség az OTP Bozsik Intézményi program focifesztiválját: az elmúlt hétvégén a ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola gyermekei egy arany és egy ezüstéremmel térhettek haza az MLSZ edzőközpontjából. Tovább »

Szén-monoxid-mérgezés Szegeden

2015. február 16., hétfő · Hozzászólok

Az elmúlt hét végén tűzeseteknél és műszaki mentéseknél avatkoztak be a Csongrád megyei tűzoltók. Szegeden a Hattyas utcában pedig egy idős nőt szállítottak kórházba szén-moxid-mérgezéssel. A káresetekhez a szegedi, a szentesi, a ruzsai és a hódmezővásárhelyi egységeket riasztotta a megyei főügyelet.
Tovább »

4 milliárdból fejlesztették a homokháti vízhálózatot

2014. június 17., kedd · Hozzászólok

_DSC0024

A Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás támogatást nyert a „Mórahalom és Térsége Ivóvízminőség-javító program” elnevezésű beruházásra. A projekt célja Ásotthalom, Bordány, Domaszék, Forráskút, Mórahalom, Pusztamérges, Ruzsa, Öttömös, Üllés és Zákányszék települések vízminőség-javító fejlesztése, a vízhálózat részbeni rekonstrukciójával és fejlesztésével. A projekt nettó összköltsége 4 248 192 808 Ft, melyből csak 1 249 410 Ft önerőt kell a tagönkormányzatoknak biztosítani.
Tovább »

Szombattól helyi termelői piaca lesz Ruzsának

2013. október 4., péntek · Hozzászólok

Október 5-én, szombaton reggel 7 órakor nyitja meg kapuit a vásárlók előtt a ruzsai, helyi termelő piac. A fejlesztést a helyi gazdák és az önkormányzat közösen valósítja meg az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból. A helyi gazdák által már régóta szorgalmazott korszerű, térburkolattal kialakított, fedett piactér 7 fedett pavilonból és 21 asztalból áll. Az első vásárlók között ott lesz Sánta Gizella polgármester asszony mellett B. Nagy László kormánymegbízott és Kispál Ferenc, a Csongrád Megyei Agrárkamara elnöke is. Tovább »

Veress Csaba emlékére rendeznek focitornákat december 16-án

2012. december 8., szombat · Hozzászólok

A Homokhátság csapatai és az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatósága 2012. december 16-át a nemrég tragikus körülmények között elhunyt Veress Csaba Emléknapjává nyilvánítja, egyben emléktornákat tart. Tovább »

Következő oldal »