Bulvár

A testvérét megkéselő tázlári férfi kényszergyógykezelését rendelték el

A testvérét megkéselő tázlári férfi kényszergyógykezelését rendelték el

2012. november 28., szerda
A testvérét megkéselő tázlári férfi kényszergyógykezelését rendelték el

Legfeljebb tizenöt évig tartó kényszergyógykezelését rendelte el a Szegedi Ítélőtábla szerdán annak a tázlári férfinak, aki tavaly nyáron késsel támadt testvérére.

A jelenleg 46 esztendős férfit 1993 óta kezelik paranoid skizofréniával. Édesanyjuk 2008-as halála óta a vádlottat testvére, a későbbi sértett tartotta el, a Bács-Kiskun megyei falu egyik tanyáján éltek. 2011. augusztus 14-én este a vádlott minden előzmény és ok nélkül egy késsel rátámadt testvérére. A vádlott többször is meg akarta szúrni a férfit, aki igyekezett kivédeni a támadást, ám több sérülést is szenvedett. A sértett sérülései nyolc napon belül meggyógyultak, de a szakértői vélemény szerint olyan sérülése is keletkezhetett volna, amely életveszélyes vagy akár halálos következménnyel jár. A bíróság megállapította, hogy a hasadásos elmezavarban szenvedő vádlott képtelen volt arra, hogy cselekménye társadalomra veszélyességét felismerje, illetve, hogy ennek a felismerésnek megfelelően cselekedjen. A szakértők valószínűsítették, hogy vádlott elmebetegsége miatt a jövőben hasonló erőszakos cselekményt követhet el, ezért javasolták kényszergyógykezelését. Az ítélőtábla büntethetőséget kizáró ok - beszámítási képességet kizáró kóros elmeállapot – miatt a vádlottat felmentette az emberölés kísérletének vádja alól, és legfeljebb tizenöt éves időtartamra elrendelte kényszergyógykezelését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.