Bulvár

Robbanások egy máramarosszigeti szórakozóhelyen

Robbanások egy máramarosszigeti szórakozóhelyen

2012. február 19., vasárnap
Robbanások egy máramarosszigeti szórakozóhelyen

Feltehetően gázszivárgás okozta azt a két robbanást, amely - nem sokkal egymás után - vasárnap hajnalban, illetve reggel következett be az erdélyi Máramarossziget egyik éjszakai mulatóhelyén: az elsőben fiatal lányok szereztek súlyos sérüléseket, a második robbanásban a helyszínelést végző rendőrök, tűzoltók, és a gáz- és áramszolgáltató vállalat alkalmazottai sebesültek meg.

Az Eufobia nevű szórakozóhelyen a romániai hírtelevíziók tudósításai szerint az első robbanás helyi idő szerint halnali egy órakor történt, amikor a női mosdóban egy lány cigarettára gyújtott. Ebben a robbanásban heten sérültek meg, valamennyien 16 és 23 év közötti lányok. Hat lány sérülései súlyosak, esetükben első-, másod-, és harmadfokú égési sebeket diagnosztizáltak. A robbanás hat súlyos sérültjét vasárnap reggel katonai repülővel szállították Bukarestbe az égési sebek kezelésére szakosodott sürgősségi kórházba. A második robbanás vasárnap reggel - helyi idő szerint tíz órakor - következett be, a hatósági helyszínelés idején. Ebben egyes források szerint kilenc, más források szerint tíz ember sebesült meg, közöttük három rendőr, két tűzoltó, az áramszolgáltató és a gázszolgáltató cég képviselői, valamint egy közjegyző, aki a mulatóhely szomszédságában működtette irodáját. Az emaramures.ro hírportál értesülései szerint a második robbanás két áldozatának súlyos az állapota.

Raed Arafat

, az Egészségügyi Minisztérium sürgősségi ellátásért felelős helyettes államtitkára elmondta, a második robbanás áldozataiért is katonai repülőt küldenek a Máramarosszigettől 66 kilométerre fekvő Nagybánya repülőterére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.