Bulvár

Özönvízszerű eső Baranyában

Özönvízszerű eső Baranyában

2011. augusztus 4., csütörtök
Özönvízszerű eső Baranyában

Negyven esethez riasztották a tűzoltókat Baranyában a csütörtök délutáni felhőszakadás miatt; az egyik településen homokzsákokkal kellett védekezni.

A csütörtök délután vihar Siklós térségét érintette a legsúlyosabban, a tűzoltókat Harkányból, Villányból, Kisbudmérról, Kisjakabfalváról és Nagytótfaluról is riasztották. A legtöbb helyen elég volt a vizet szivattyúzni az elöntött épületekből, de az utóbbi településen homokzsákokkal voltak kénytelenek védekezni a lezúduló eső ellen - tájékoztatták a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pécsi ügyeletén az MTI-t. Kistótfalun a víz a mélyebben fekvő részeket öntötte el, köztük a focipályát és az önkormányzat melegítőkonyháját. Hollóvári Csaba, a község alpolgármestere az MTI-nek elmondta: a víz egy órán belül visszahúzódott, lakóházakat nem veszélyeztetett; a károkat még nem mérték fel. A siklósi tűzoltók segítségére pécsiek siettek, a mohácsiak csütörtök délután Lippón, Majson és Kisbudméron szivattyúzták a vizet az elöntött pincékből, ingatlanokból. A heves esőzés miatt délután két baranyai útszakaszt le kellett zárni, a Mohács-Villány vasútvonalon pedig a vonatok helyett autóbuszok szállították az utasokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.